İstanbul Aydın Üniversitesi'nde görevli akademisyen Aylin Sözer'in katledilmesinin ardından kamuoyunda kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasaların işletilmesi çağrıları çığ gibi artarken, AKP'li bir ismin, 'kadın ve namus' temalı paylaşımı büyük tepkilere neden oldu.

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hamdullah Arvas'ın, "Hikâye aynı, özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantı" paylaşımında bulunması dikkat çektit.

Arvas, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Muğla'da boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar'ı örnek gösterdi ve, "Hikâye aynı, özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Vermek istediğim mesaj; son dönemlerde yaşanan özellikle genç kadın ölümlerinin genelde gayrimeşru ilişkilerle kurulan hayatlarda olduğu" yorumunu yaptı.

Kadınları 'gayrimeşru yaşamak'la itham eden Arvas, "Dikkat edin son yıllarda soysal medyada özellikle #zeynepsenpinar benzeri kadın ölümleri gündeme getiriliyor. Hikâye aynı özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Sizce bu tesadüf mü, yoksa maksatlı yapılan bir algı yönetimi mi. #EdepYahu. Aynı zamanda demogojik sahte mesajlara ve ölünün üzerinden siyaset yaparak bu yaşantı türünü normalleştrimeye çalışan sözüm ona kendine çağdaş diyen ahlak yoksunu zavallılaradır tepkim" ifadelerini kullandı.