Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan, 18 yaşın altındaki çocukların evlenebilmesi gerektiğini savunarak, "erken yaşta evlilik" ile cinsel istismarın aynı olmadığını öne sürdü. Süleyman Arslan'ın sözleri sosyal medyada tepki topladı.

Süleyman Arslan, TİHEK'in Twitter hesabından, “Erken evlilik ve cinsel istismar suçu ayrıştırılmalıdır. İnsanlar sadece erken bir yaşta evlendi diye yüz kızartıcı suçlardan yargılanmamalıdır. Bu durum başta bu evliliklerden doğan çocuklar olmak üzere kişinin ve ailesinin haklarını ihlal etmektedir” mesajını paylaştı.

Süleyman Arslan'ın sözlerine tepki gösteren Prof. Dr. Neşe Özgen, “'Erken evlilik' nedir sayın kurum! 'Reşit yaştan küçük çocukların tecavüze rızası' diye bir norm mu ürettiniz! Bir tecavüzü savunmadığınız kalmıştı!” dedi.

İnsan Hakları Hukukçusu Kerem Altıparmak ise "Ülkede helikopterden insan atılıp öldürüldü be arkadaş. Kılınız kıpırdamadı sizin yahu, kılınız! İnsan hakları kurumu olarak tek derdiniz çocukları evlendirmek mi? Bu mudur bu ülkenin insan hakları sorunu?" ifadeleriyle Arslan'a tepki gösterdi.