Kocaeli'de 33 yıldır eşi Hikmet Ekemen'den şiddet gördüğü ve bu nedenle akıl sağlığını kaybettiği öne sürülen 73 yaşındaki Hatice Ekemen, eşinin kendisini demir çubukla dövdüğünü söyledi. Polis tarafından ifadesi alınan Hikmet Ekemen serbest bırakıldı.

Olay, İzmit'in Gültepe ilçesi Fatih Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, Hikmet Ekemen, 73 yaşındaki eşi Hatice Ekemen’i ilaçlarını içmediği gerekçesiyle demir çubukla dövdü. Dakikalarca eşini döven adam, bir süre sonra evden çıktı.

Hatice Ekemen ise, mahalle bakkalına giderek sığındı. Korkudan ve aldığı darbelerden dolayı tir tir titreyen kadın, yaşadıklarını “Eşim bana demirle vurdu. Ne olur benimle alay etmeyin. Eşimin beni neden dövdüğünü vallahi bilmiyorum” sözleriyle anlattı.

Yaşanan olayın ardından durum polise ve sağlık ekiplerine bildirildi. Talihsiz kadın ambulansa alınarak Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Hikmet Ekemen ise polise verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan Hatice Ekemen’in 33 yıldır eşinden sık sık şiddet gördüğü ve bu nedenle akıl sağlığını kaybettiği öğrenildi. Defalarca karakola gidip eşi hakkında şikayette bulunan yaşlı kadının akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle eşi Hikmet Ekemen hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öne sürüldü.