Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, CNN Türk’te yayınlanan Hakan Çelik’le Hafta Sonu programında gündeme yönelik soruları yanıtladı.

Bakan Selçuk, İçişleri Bakanlığı’nın verilerin esas aldıklarını belirterek, “Her kadın cinayeti, kadına yönelik şiddet kapsamında değildir. Her şüpheli ölüm ve intihar da kadın cinayeti değildir” diye konuştu.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının her ölümü kadın cinayetleri istatistiklerine kattığını öne süren Selçuk, bunun farklı verilere sebep olduğunu belirtti.

Selçuk, şunları söyledi:
“Hem ülkemizde hem dünyada çok boyutlu sorun. Hem kültürel hem ekonomik birçok arka planı var. En önemli kırmızı çizgilerimizden bir tanesi. Sıfır toleransla amasız fakatsız devam etmekteyiz. Bizim bunun herhangi bir bakanlığın, kurumun değil, topluca bütün vatandaşlarımızın içinde olduğu bir seferberlikle hareket etmek gerekir. Dönüşüm esasında. Dünyada da 3 kadından biri hayatında fiziksel ve cinsel şiddete kalmış durumda. Türkiye’de de hemen hemen aynı.

“Şöyle bir algı yanlış. Türkiye daha kötü durumda demek yanlış. Ülkemizde şiddetin medyaya yansımasını tartışabiliriz. Dünya ortalaması altında bir seyirdeyiz. Milyonda öldürülen kadın sayısı ABD’de 22, Romanya’da 8, Türkiye’de 4’e kadar indi. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin diğer ülkelerden fazla olduğunu söylemek yanlış bir bilgi. Rakamları uluslararası kıyas için belirtiyorum. Önemli olan şiddeti sıfıra indirmektir.”