Toplumsal Haber Merkezi

Yazar Hasan Ali Toptaş hakkında yirmiden fazla kadının taciz suçlaması yapması, Toptaş'ın ise bu suçlamaları kabul edip "farkında olmadan yaptığım davranışlar" gibi garip bir itirafta bulunmasının ardından edebiyat dünyasından başka isimler hakkında da benzer suçlamalar geldi.

Bu suçlamalardan biri de 55 yaşındaki şair ve yazar Hüseyin Kıran'a yönelikti. İştar isimli bir kullanıcı, Hüseyin Kıran için "İlk defa sosyal medyadan yazarlarla şairlerle takipleştiğim dönemde Hüseyin Kıran’ın bel altı gelişleri de var. Onlar kendi pislikleri ile çoklar ama biz birlikteliğimizle daha güçlüyüz. Yalnız değiliz" dedi.

Bunun üzerine Mevsim Yenice ise "Bana ve birçok genç kadın arkadaşıma da aynısı yaptı Hüseyin Kıran" ifadelerini kullandı. Özlem Akcan ise Yenice'ye "Hüseyin Kıran beni de taciz etti. Gecenin köründe attığı instagram mesajları nedeniyle kendisini engelledim. Yalnız değilsin Mevsim" sözleriyle destek verdi.

'LİSE İKİNCİ SINIFTAYKEN TACİZİNE UĞRADIM'
Bu yazışmaları alıntılayan Ezgi isimli bir kadın ise "Hüseyin Kıran'ın kime tacizi yok ki" diyerek kendi yaşadığını belirttiği olayı anlattı. Hüseyin Kıran'ın aynı şeyleri kendisine de yaptığını belirten Ezgi, "ben o dönem lisedeydim. Liselilerin cinsel hayatları hakkında sorular sormaya başladı durduk yere. Sonra benimkiyle ilgili falan... Rahatsızlığımı belli etmeme rağmen aynı minvalde mesajlar atmaya devam etti" dedi.

"Ben de sorularından sıyrılmak için cinsel hayatım yok gibi şeyler söyledim" diyen Ezgi, Hüseyin Kıran'ın ısrarla devam ettiğini söyledi. "Bu sefer tutturdu hiç bakire sevgilim olmadı nolur görüşelim falan diye" diyen Ezgi, "Hayır dedim, yatmasak da olur sadece göreyim diye sayıklamaya başladı. Zar zor durdurdum adamı, inanılmaz huzursuz etti beni bir dönem" ifadelerini kullandı.