Tunceli’de 5 Ocak’ta kaybolan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 491 gündür haber alınamıyor. Soruşturmanın savcısının da değiştirilmesine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilemedi. Muhalif'ten Ardıl Batmaz'ın haberine göre Anneler Günü'nde açıklamalarda bulunan anne Bedriye Doku, bu özel günde de kızının akıbetini sormaya devam etti.

“Benim yedi tane çocuğum var ama hepsinden önce Gülistan’ım anneler günümü kutlardı” diyen anne Doku, “Hayat bize zindan oldu. Ben şimdi bu günleri nasıl unutacağım? Vallahi unutamıyorum. Kafamı her yastığa koyduğumda aklıma sadece kızımın nehirde kayboluşu geliyor" dedi.

‘BİZE BU ACIYI YAŞATANLAR AYNI ACIYI YAŞASIN’
“Kuş uçsa haberimiz oluyor” diyen yetkililere seslenen anne Doku, "Allah bu durumumuzun hakkını bırakmasın. İnşallah bize bu acıyı yaşatanlar da aynı acıyı yaşarlar. Sürekli düşünüyorum; acaba kızıma ne yaptılar, kızımı nasıl öldürüp o nehre attılar? Ne oldu Gülistan'ıma? Nerede benim kızım? Üzüntüden bir saat ayaküstünde duramıyorum. Tunceli’nin her tarafı kamera. Diyorlar ki ‘Kuş uçsa haberimiz oluyor.’ Buhar olup uçtu mu benim kızım? Bunların evlatları yok mu? Allahları yok mu bunların? ” diye sordu.

‘EVLADIMI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİM’
Kızları Gülistan Doku’yu aramaktan vazgeçmeyeceklerini belirten Bedriye Doku, “Zeynal Abakarov’un babası sosyal medyadan; ‘Benim arkam kuvvetlidir, kimse bana bir şey yapamaz’ diye yazdı. Sayın Süleyman Soylu’ya ‘Bu kişinin arkasında kim vardır?’ diye sordum. Gülistan’ın soruşturma dosyasına bakan savcıyla da görüştük. Ancak hiçbir şey söylemediler. Benim gibi birçok anne ve baba kaybolan çocuklarını arıyor. Allah bana ve onlara yardım etsin. Ben sonuna kadar evladımı aramaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrılmış; daha sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.Diyarbakır’da yaşayan ailesi, Tunceli’ye gelerek güvenlik güçlerine ihbarda bulunmuştu.

Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonunda Gülistan Doku’nun cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde sinyal verdiği belirlendi. Görgü tanıkları da ifadelerinde Gülistan’ı en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen Gülistan Doku’ya ait bir ize rastlanılmadı.

Gülistan Doku'nun kaybolmasının şüphelisi olan erkek arkadaşı Zaynal Abakarov'un polis memuru üvey babası Engin Yücel, soruşturma kapsamında görevini kötüye kullanarak, genç kıza ait kişisel bilgileri ele geçirip, sosyal medyadan paylaşması üzerine bir süre önce açığa alındı.

Engin Yücel hakkında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 'görevi kötüye kullanarak kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek' ve 'görevini kötüye kullanarak kişisel verileri hukuka aykırı olarak bir başkasına vermek' suçlarından 4,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapis cezası istendi.
Yapılan incelemelerin ardından Engin Yücel, meslekten ihraç edildi.