Bursa’da Gamze ismindeki genç kadın, geçen yıl kasım ayında Yunus Emre Çakır tarafından zorla eve götürülerek, kendisine defalarca tecavüz edildiğini açıkladı. Gamze A.’nın olayı anlatarak, yardım istediği sosyal medya paylaşımı büyük tepki topladı.

Gamze A. savcılıkta verdiği ifadede, “Yunus Emre Çakır, beni evine sürükledi ve defalarca tecavüz etti engel olamadım. Bağırdım ama kimse duymadı” dedi. Yunus Emre Çakır ise suçlamaları reddetti.

Olay, 6 Kasım 2019 tarihinde merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Gamze A., evine gitmek için yürüdüğü sırada, yaralı bir kişiyi gördü. Yaralının yardım istemesi üzerine Gamze A., yakında bulunan bir özel hastaneye götürdü. Hastaneden çıktıktan sonra yaralı Yunus Emre Çakır ile yürümeye başlayan Gamze A. bir sür sohbet etti. Gamze A., Yunus Emre Ç.’nin evinin önüne geldiklerinde ağzı kapatılarak, eve zorla sokulduğunu öne sürdü. Kendisine sabaha kadar 3 kez tecavüz edildiğini öne süren Gamze A., sabah saatlerinde Yunus Emre Ç.’nin bir boşluğundan yararlanarak, evden kaçtı.

SERBEST BIRAKILDI
Olayın ardından bir arkadaşının evine giden Gamze A., bir süre sonra Emek Polis Karakolu’na giderek, şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Yunus Emre Çakır, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yunus Emre Çakır, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'ENGEL OLMAYA ÇALIŞTIM AMA GÜCÜM YETMEDİ'
Olayın ardından savcılıkta verdiği ifadede, evine yürüdüğü sırada Yunus Emre Çakır ile karşılaştığını belirten Gamze A., “Bir arkadaşımda çamlıkta sohbet ediyordum. Sonra kalkıp eve gittim. Evimin yakınına geldiğimde tanımadığım yaralı birini gördüm. Benden yardım istedi. Ben de kendisini yürüme mesafesindeki özel bir hastaneye götürdüm. İsminin Yunus Emre olduğunu öğrendim. Tedavisinin ardından hastaneden çıktık. Benimle sohbet etti. Kendisine üzüldüğüm için sohbet etmeyi kabul ettim. Evimin yakınındaki bir parkta oturduk. Yunus Emre bir süre sonra eve gitmek istedi. Birlikte eve doğru yürüdük. Bir evin önüne geldiğimizde bana içeride bir şey olduğunu söyledi. Sonra aniden ağzımı kapatarak, beni apartmana sürükledi. Bağırdım ama kimse duymadı. Sonra beni kapısı açık olan bir eve sürükledi. Tekrar ağzımı kapatıp beni yatak odasına götürdü. Benim kıyafetlerimi çıkarmaya başladı. Boynumu sıktığı için bayıldım. Uyandığımda benimle cinsel ilişkiye giriyordu. Engel olmaya çalıştım fakat gücüm yetmedi” dedi.

'BAĞIRDIM AMA SESİMİ KİMSE DUYMADI'
Yunus Emre Çakır tarafından tehdit edildiğini söyleyen Gamze A. ifadesine şu şekilde devam etti:

Bana, ‘birini söylersen ya da şikayetçi olursan seni öldürürüm’ dedi. Bana evde kameraların olduğunu ve birine söylersem bu görüntüleri yayacağını söyledi. Sonra banyoya götürüp beni yıkadı ve aşağılayıcı cümleler kullandı. Beni bırakması için yalvardım ama beni yatak odasına götürüp tekrar tecavüz etti. Ardından evden gitmek için yine yalvardım.

Bana boş bir kağıda imza atmamı söyledi ama kabul etmedim. Sabah saat 06.00 sıralarında bir boşluktan yararlanıp evden kaçtım. Beni evime kadar takip edip tehditlerine devam etti. Çok bağırdım ama kimse sesimi duymadı. Arkadaşımın evine gittim. Daha sonra polis merkezine giderek durumu alattım ve şikayetçi oldum.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI
Olayın ardından zor günler geçiren Gamze A., sesini duyurmak için yaşadıklarını bir sosyal medya hesabına yazdı. Sosyal medya hesabının Gamze A.’nın yazdıklarını paylaşmasının ardından birçok kişiden Yunus Emre Çakır'a tepki yağdı. Gamze A., kendisine tecavüz ettiğini söylediği Yunus Emre Çakır'ın tutuklanmasını istedi.

Gamze A., isimli 18 yaşındaki kadının kan donduran ifşası sosyal medyada TT oldu. Gamze A., yürürken “kolum incindi” deyip yol sorma bahanesiyle yanına sokulan E.Ç.’nin kendisini zorla kaçırıp evde tecavüz ettiğini iddia etti. E.Ç.’nin kendisine tecavüz ettikten sonra banyoya sokup sıcak ve soğuk su ile zorla yıkadığını iddia eden Gamze A., sapığın kendisini “seni öldürürüm kimsenin haberi olmaz” diye tehdit ettiğini savundu.

Polise gittiğini ancak E.Ç.’nin serbest bırakıldığını belirten Gamze A., Yunus Emre Çakır'ın kendisine gönderdiği mesajı da yayınladı. Yunus Emre Çakır, mağdur Gamze A.’ya gönderdiği mesajda “Gamze 4 aylık oğlum var. Lütfen her ne yapmaya çalışıyorsan yapma! Farklı bir şekilde bir bedel ne uygun görüyorsan ödeyeyim. Ama bu yapmaya çalıştığın şey her ne ise bu yüzden yıllarca oğlumu babasız bırakacaksın sana size yalvarıyorum” ifadelerini kullanıyor.

Bu da Gamze A.’nın poliste verdiği ifadenin tutanağı: