İstanbul Kadıköy’de 4 Şubat günü Birleşik Mücadele Güçleri’nin (BMG) deklarasyon açıklamasında polis müdahalesi ile gözaltına alınanlardan biri olan Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk’a çıkarıldığı mahkemece ev hapsi verilmişti. Çubuk, “Ev hapsinde değil feminist isyandayım” diyerek bir aydır tutulduğu ev hapsini kendi iradesi ile sonlandırdı.

‘FEMİNİST İSYANDAYIM’
Jin News’in haberine göre; ev hapsini tanımadığını evinin önünde çektiği videoyla duyuran Çubuk, 8 Şubat’tan bu yana ev hapsinde olduğunu hatırlatarak, “Ocak ayından bu yana ev hapsine alınan onlarca insandan biriyim. En son dün ‘Büyük Kadın Buluşması’na katılan Yıldız ve Güneş’i de ev hapsine aldılar. Bu ev hapisleri biz kadınları tekrar evlere gönderen, patriarkanın kölelik zincirine bir halka olarak eklenen bir tutsaklık biçimi. Bugün ev hapsinde değil feminist isyandayım diyorum. Ve ev hapsini kendi irademle sonlandırıyorum. Bütün kadınlara sevgilerimi yolluyorum. Patriarkal kapitalizmi ait olduğu yere göndereceğiz, biz kazanacağız” dedi.

KADINLAR EV HAPSİNİ SONLANDIRIYOR
Boğaziçi direnişine katıldığı gerekçesiyle kelepçe takılan ve eve hapsedilen üniversitesi öğrencisi Hivda Selen de ev hapsini kendi iradesi ile sonlandıdı. 

4 Şubat'ta Boğaziçi direnişine katıldığı için ev hapsi verilen Sosyalist Kadın Meclisleri üyesi Gamze Toprak da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde alanlarda olmak için ev hapsini sonlandırdı.