Toplumsal Haber Merkezi

22 yaşındaki Gökçen Ocak, eşi ve 5 yaşındaki kızları ile birlikte İstanbul Gülsuyu’nda yaşıyor. Eşinin amcası tarafından aylardır tehdit ve tacizlere maruz kaldıklarını ifade eden Gökçen, bugün sosyal medyada bir hesap açarak maruz kaldığı son tacizi ifşa etti ve destek çağrısında bulundu. Direnişteyiz ekibinin yaşadıkları sürece dair bilgi edinmek ve sesini duyurmak için iletişime geçtiği Gökçen’in hem adli mercilerden hem de kamuoyundan talebi çok net: “Ben ölmeden adaleti sağlasınlar. Ben ölmeden duyun sesimi.

Gökçen’in eşi ve kızı ile birlikte yaşadığı daire, eşinin çok sayıda akrabası ile paylaştıkları bir binada yer alıyor. Gökçen’in aktardığına göre; 13 Nisan 2020 tarihinde, eşinin kuzeni olan Aykut Ocak, eşinin annesine silahlı saldırıda bulunuyor. Gökçen’in kayınvalidesi saldırıyı yaralı atlatırken, Aykut Ocak’ın yargılaması tutuklu devam ediyor. Bu olaya ilişkin şikayetlerini geri çekmeleri için, Aykut Ocak’ın babası ve eşinin amcası olan Fuat Ocak tarafından ölüm tehditlerine maruz kaldıklarını anlatıyor Gökçen. Birçok kez karakola giderek şikayetçi olduğunu, uzaklaştırma kararı çıkartıldığını fakat Fuat Ocak’ın tehditlerine devam ettiğini belirtiyor. Evlerinde huzurları ve can güvenlikleri kalmadığı için baskılara dayanamayarak şikayetlerini geri çektiklerini ancak tehdit ve tacizlerin sona ermediğini aksine arttığını ifade ediyor. Silahlı yaralamaya ilişkin duruşma 2 Ekim’e ertelenmiş. Gökçen, Fuat Ocak’ın kendisini “Oğlum adam değil ki sizi doğru düzgün vuramadı, bu sefer ben sizi kökten halledeceğim” şeklinde tehdit ettiğini söylüyor.

'KAYINVALİDEM İÇİN DE ADALET ARIYORUM'
Dün de uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Fuat Ocak’ın kendisini tehdit etmesi üzerine bir kez daha polise giderek şikayetçi olduğunu, evine geldiğinde Fuat Ocak’ın kendisine cinsel organını göstererek taciz ve tehdit içeren hareketlerde bulunması üzerine bunu videoya alarak tekrar polise gittiğini ve bunun üzerine gözaltına alınarak gece nezarette tutulan Fuat Ocak’ın sabah savcılığa çıkarılarak serbest bırakıldığını ve bugün tekrar eve geldiğini anlatan Gökçen Ocak, “Fuat Ocak ve Aykut Ocak’ın caydırıcı ceza alması için elimden geleni yapmak istiyorum” diyor.

'BEN ÖLMEDEN ÖNCE DUYUN SESİMİ'
Gökçen sözlerine şöyle devam ediyor:

Bu süreçte kadın arkadaşların ve duyarlı bütün vatandaşların desteğini istiyorum. Beni orada lütfen yalnız bırakmasınlar. Bana ses olsunlar. Ben yaşamla ölüm arasındaki o ince çizgideyim. Kendi kapımızın önüne çıkmaktan korkuyoruz, kızım için korkuyorum, her gün tehdit altındayız. Ben ölmeden bana adalet sağlasınlar. Kayınvalidem için de kendim için de adalet istiyorum. Ben ölmeden duyun sesimi. Ben öldükten sonra gelecek adaleti istemiyorum. Çocuğumun yetimhanelerde büyümesini istemiyorum, toprağın altına girmek istemiyorum.

Bu haberi yayına hazırladığı sırada Gökçen, konunun televizyon haberlerine çıkması üzerine tekrar evleri basılarak tehdit edildiklerini duyurdu:

EVE ÜÇ AKREP ARACI GELDİ AMA...
Toplumsal'ın da Direnişteyiz ekibiyle takip ettiği olayda, ilerleyen dakikalarda bir önemli gelişme daha yaşandı. Tehdit ve saldırıya uğrayan Gökçen Ocak, bulunduğu binaya üç zırhlı araçla polis ekiplerinin geldiğini aktardı. Polislerin savcılık emri olduğunu ve kendisini karakola götürmeleri talimatı aldıklarını söylediğini belirten Gökçen, avukatı olmadığını söyleyerek halktan destek istedi.

Akrep araçlarıyla karakola götürüldüğünü söyleyen Gökçen, "Bizi değil kayınvalidemi vurup bizi tehdit eden saldıran insanları gözaltına almayan emniyet bizden ne istiyor?" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.

'AVUKATIM YOK, LÜTFEN DESTEK OLUN'
Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Gülsuyu Şehit Saffet Okumuş Polis Merkezi'ne getirildiğini aktaran Gökçen Ocak, "Hem cinsel tacize uğramakla tehdit ediliyoruz hem şikayet ediliyoruz! Avukatım yok lütfen gönüllü gelebilecek avukat yönlendirin yalnız kalmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.