Artan kadın cinayetlerine bir tanesi daha eklenirken mahkemeler de skandal kararlara imza atmaya devam ediyor. Savcılık iddianamesinde, cinayetin canavarca hisle işlendiği belirtilmesi ve takdir indirimi uygulanmaması yönündeki talebe rağmen, mahkeme sanık lehine cezada indirim yaptı.

Olay Konya'da yaşandı. 37 yaşındaki Tuba Erkol, 18 Ağustos 2019'da, kendisine şiddet uygulayan eşi Bekir Erkol'dan şikayetçi olup, evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Uzaklaştırma kararından 4 gün sonra eve gelen Bekir Erkol, çocuklarının gözleri önünde bıçakla Tuba Erkol'a saldırdı. 

Aldığı bıçak darbeleriyle yere yığılan Tuba Erkol kaçmaya çalışırken, peşinden giden Bekir Erkol, bıçaklı saldırısına devam etti. Tuba Erkol'u 46 bıçak darbesiyle öldüren Bekir Erkol daha sonra kızını evde bırakarak, 2 oğluyla annesinin evine gitti. 

Cinayetin ardından tutuklanan Bekir Erol hakkında, 'canavarca hisle eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

ÖNCE MÜEBBET İSTEMİ ARDINDAN İYİ HAL İNDİRİMİ

Bekir Erkol'un iş çıkışı, Tuba Erkol'un 3 çocuğuyla yaşadığı eve geldiği, eşini, karnının üzerine oturarak defalarca bıçakladığı vurgulanan iddianamede, verilecek cezada takdir indirimi uygulanmaması talep edildi. 

Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Bekir Erkol, bugün görülen karar duruşmasına tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Öldürülen Tuba Erkol'un babası Mustafa, annesi Behiye, ağabeyleri Osman ve Derviş Ceran  salonda hazır bulunurken yanlarında getirdikleri Erkol'un 3 çocuğu ise salon dışına çıkartıldı. 

Mahkeme heyeti, Bekir Erkol'u 'eşi kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından da bu cezayı, cinayeti 'haksız tahrik' altında işlediği ve duruşmadaki 'iyi hali' iddiasıyla 18 yıl 4 aya indirdi.