Antalya'nın Elmalı ilçesinde iki çocuğun anne, üvey baba ve dayıları tarafından cinsel istismara uğradıkları iddiasıyla açılan davanın 6'ncı duruşması bugün görüldü.

Tutuksuz olarak yargılanan sanıklar suçlamaları kabul etmezken, savcının tutuklama talebiyse mahkemece reddedildi. 

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada çocukların annesi M.A, üvey baba R.A. ve dayı S.C.G. hazır bulunurken, taraf avukatlarıyla farklı illerden gelen baro avukatı ve dernek temsilcileri de duruşmaya katıldı. Tanık olarak dinlenen babaanne, çocukların istismar edildiğini savundu ve  çocukların ağır ilaçlar kullandıklarını söyledi. Sanıklarsa suçlamaları reddetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, sanıkların üst sınırdan cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarını talep etti. Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatı Serap Ertuğrul çocuklar için tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınması gerektiğini söyledi. Ertuğrul, sanıkların çelişkili beyanları olduğunu belirterek suç vasfı gözetilerek tutuklanmalarını talep etti.

Savcının sanıkların tutuklanmalarını talep ettiği duruşmada, mahkeme heyeti sanıkların adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmalarının devam edilmesine karar vererek, duruşmayı 15 Kasım'a erteledi.