Elmalı Davasında 'istismarcı anne' olarak geçen Merve Akman, kendini aklamak adına yaptığı bir dizi twitter paylaşımda çocukların tüm raporlarını paylaştı. Akman, paylaşımlarda oğlunun daha önce yaşadığı istismarın ifadelerine yer verdi. Çocuklarının tüm mahrem bilgilerini ifşa eden anneyle ilgili bir başvuru yapıldı.

Merve Akman adına açılan ve sanık avukatlarınca da doğrulanan sosyal medya hesabında çocukların özel bilgilerinin de bulunduğu belgelere erişim engeli getirildiği açıklandı.

Antalya'nın Elmalı ilçesinde iki kardeşin istismarına ilişkin davanın sanıklarından mağdur çocukların annesi Merve Akman adına açılan ve sanık avukatlarınca da doğrulanan sosyal medya hesabında dava dosyasında yer alan bazı belgelerin yayımlanması tepki çekti.

Sabah'ın aktardığına göre; 2 kardeşin istismarı davasının sanığı anne adına açılan Twitter hesabındaki belgelere erişim engellendi.

TTB'DEN ŞİKAYET

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Elmalı dosyasında çocuklarını istismar etmekten sanık annenin küçüklerin en mahrem bilgilerini ve muayene raporlarını Twitter'da kendini savunma adına (!) paylaşımına, TBB'nin dün gece yaptığı başvuru üzerine Ankara Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir."

ÇOCUKLAR DEVLET KORUMASINDA 

Öte yandan Elmalı davası olarak bilinen olayda cinsel istismara maruz kalan iki çocuğun devlet korumasına alınma talebinin mahkemece kabul edildiği bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Antalya Elmalı'daki istismar vakasında mağdur 2 çocuğumuz hakkında mahkemeye yaptığımız devlet korumasına alınma talebi kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi.