Sosyal medyada '#elmalıdavası' , '#Elmalıda2Cocuk' etiketleri ile tekrar gündeme gelen ve yoğun tepki alan Elmalı Davası nedir?

Elmalı davası, Antalya Finike'de 7 ve 10 yaşlarındaki iki kardeşin, defalarca aile içi cinsel istismara maruz kaldığını ve bundan annelerinin haberdar olduğu halde yapılanlara engel olmadığını anlatmasıyla başladı. Davada anne ve üvey baba, çocukların yalan beyanda bulunduklarını iddia ederek beraat etti.

Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından üçüncü duruşmada tahliye edildi.

Geçen yıl haziran ayında, Balıkesir'de savcılığa giden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Savcılık, babaannelerinin yanında olan, istismara uğradığı öne sürülen ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'nin, Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesine başvurdu.

Çocukların yazarak ve çizerek anlattıkları olaylar korkunçtu. Ancak mahkeme vicdanları rahatsız eden bir karar vererek sanıkları beraat ettirdi.

"Sanıkların yüzlerindeki o ifade çocuklara ihanetti"

Kamuoyunun 'Saadet Öğretmen' olarak tanıdığı Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, "Çocuklar bağıra bağıra konuştu ama istismarcılar sokakta aramızda. İstismarcılar Elmalı Davasında tahliye edildi ve sanıkların yüzlerindeki o ifade çocuklara ihanetti. Heyete anlattık ama çaresiz kaldık" diyerek karara isyan etti.