Musa Dinç isimli şahıs tarafından yazılan "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabındaki tecavüz hikayesi tepki çekti. Tepkiler üzerine yazar, kitabın satışının durdurulduğunu açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Dinç tarafından yazılan ve Arı Sanat Yayınevi tarafından basılan "Gül ve Düşün" isimli çocuklara yönelik hikaye kitabındaki skandal ifadeler büyük tepki çekti. Kitapta bir tilkinin ayıya tecavüz etmesi anlatılırken, tecavüzü meşrulaştıran ifadeler yer alıyor.

UTANMADAN BİR DE TEHDİT ETTİ
Dinç gelen tepkiler üzerine açıklama yaparken, “Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor” demeyi unutmadı. Söz konusu açıklamada Dinç, "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Milli Eğitim Bakanlığı da kitap hakkında bir açıklama yaparak, hikaye kitabının bakanlık onaylı olmadığını duyurdu. MEB'den yapılan açıklamada, "Bugün medyaya yansıyan söz konusu 'hikaye kitabı' üzerinden Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialar üzerine bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Millî Eğitim Bakanlığı yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, 'hikaye kitabı' kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir" denildi.