İntihara sürüklenen İpek Er’e cinsel saldırıda bulunmakla yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın davasının ikinci duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Musa Orhan yine konuşmama hakkını kullanırken, mahkeme Orhan’ın tutuklanması talebini bir kez daha reddetti.

Duruşmayı takip etmek isteyen gazeteciler, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla adliye içine alınmadı. Aynı talimat doğrultusunda HDP Kadın Meclisi üyeleri ve TJA aktivistleri de adliyeye giremedi. Sanık Orhan ve avukatlarının Ankara’dan SEGBİS ile katıldığı duruşmada Orhan, bir kez daha susma hakkını kullandı.

OTEL ÇALIŞANI TANIK DİNLENDİ
Daha sonra İpek Er’in Siirt’te konaklandığı otelin çalışanı Sadullah Kars tanık olarak dinlendi. Sanık avukatlarından Erkan Akkuş’un tanığa Er’in kendisine nişanlısının kim olduğunu anlatıp anlatmadığını sorması üzerine tanık Kars, “İpek Er bana nişanlısının uzman çavuş olduğunu ve Pervari’de görev yaptığını söyledi” cevabını verdi.

ANNE ER: CEZAEVİNE GİRMESİNİ İSTİYORUM
İpek er’in annesi Hikmet Kılınç, Musa Orhan’ın kızını toprağın altına koyduğunu, kendisinin dışarıda gezmesine hakkı olmadığını söyledi. Kılınç, “Ben nasıl günlerce kahroluyorsam aynı şekilde Musa Orhan’ın cezaevine girmesini istiyorum. Musa Orhan ile gelen taksici kim ise onun da yargılanmasını istiyorum. Hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu.

MAHKEME, TUTUKLAMA TALEBİNİ REDDETTİ 
İpek Er’in avukatları da tanığın verdiği ifadelerde sanık Musa Orhan’ın suçu işlediğini gösterdiğini söyleyerek, Orhan’ın tutuklanması talebinde bulundu. Mahkeme, delillerin toplanmış olması ve delillerin karartılma ihtimalinin olmadığı gerekçesiyle Musa Orhan’ın tutuklanması talebini reddetti, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 1 Haziran’a erteledi.