Bursa'da 23 yaşındaki Oktay Hürmet isimli erkek, kendisinden ayrılmak isteyen 24 yaşındaki Asya Pınar Üzümcü'yü katletti; Üzümcü'nün annesi Latife Evci'yi de ağır yaraladı.

Kadın cinayeti, dün saat 19.30 sıralarında Kestel ilçesi Vanimehmet Mahallesi Çeşme Sokak’ta meydana geldi. Oktay Hürmet, iddiaya göre kendisinden ayrılmak isteyen Asya Pınar Üzümcü’nün evine gitti. Kesici alet ile Üzümcü ve kendisine engel olmaya çalışan annesi İfakat Evci'yi yaralayan Hürmet, otomobille kaçtı. 

Sesleri duyanların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Asya Pınar Üzümcü’nün hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan İfakat Evci ise sağlık ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

SAKARYA'DA YAKALANDI
Cinayetin ardından yapılan araştırmada şüphelinin otomobiliyle Sakarya'ya gittiği tespit edildi. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Oktay Hürmet yönetimindeki otomobile "dur" ihtarında bulundu. Hürmet ve yanında bulunan kişi, ekiplerin ihtara uymayıp, kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin takibe aldığı otomobil, Pamukova ilçesi girişinde kaza yaptı.

Polis ekipleri Hürmet’i ve otomobilde bulunan Alican V'yi yakalayarak, gözaltına aldı. Kazada yaralanan fail Hürmet, tedavi için Sakarya Geyve Devlet Hastanesi’ne hastaneye götürüldü. Oktay Hürmet ve otomobilde bulunan Alican V.'nin Bursa’ya görütüleceği belirtildi.