Zeliha Erdemir, erkek şiddetiyle mücadele eden, her an ölüm tehditleri alan yüzlerce kadından biri. 32 yaşında, bir çocuk annesi. Didim’de ailesiyle yaşıyor. 2016 yılında boşandığı erkekten yıllardır kurtulamadı. Savcılığa yaptığı yüzlerce şikâyet var. En son Facebook’tan yardım çığlığı attı. “Sesimi ölmeden önce duyun. Ölmek istemiyorum. Adliye koridorlarında sürünmekten yoruldum. Çalışıp çocuğuma bakabilmek istiyorum” diyor.

YILLARDIR PEŞİNDE

İşte Cumhuriyet’ten Hilal Köse’nin haberi…

Erdemir’in şiddet öyküsü 2011 yılına uzanıyor. Evlendikleri andan beri hatta hamileyken bile şiddet gördü. Cem Kara’dan bin bir güçlükle boşandığında oğlu üç buçuk yaşındaydı. Kara, görüşme bahanesiyle aldığı çocuğu kaçırdı, Erdemir 58 gün oğlunu aradı. Bu sürede yaklaşık iki ay tutuklu kalan Kara, kefaletle kurtuldu. Ve yıllardır Erdemir’in hayatını kâbusa çeviriyor. En son 25 Kasım’da çocuğun okulunun önünde yoluna çıktı. Mahkeme, 5 Aralık’ta, Kara’nın üç ay boyunca Erdemir’e ve çocuğa yaklaşmasını yasakladı. Muhasebecilik yapan Erdemir, Kara’nın tehditleri yüzünden geçen hafta işinden de çıkarıldı.

TOPUKLU GİYME KAÇAMAZSIN!

Erdemir, yaşadıklarını şöyle özetliyor: “Çocuğumun da ailemin de, benim de can güvenliğimiz yok. 2011’den beri bana sistematik olarak fiziksel şiddet, hakaret ve tehditlerde bulunuyor. Didim Adliyesi’nde 46 şikâyetime soruşturma açıldı ve herhangi bir sonuç alamadık. 2016’dan beri süren şiddet davam var. Hayatım altüst.

En son çocuğumun okulunun önünde arabamın içindeyken arabam yumruklanarak ölüm tehditleri aldım. Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Her ay düzenli olarak koruma tedbiri alabilmek için adliye koridorlarında sürünmekten yoruldum. Benim sesimi ölmeden önce duyun. Yardım istiyorum. Özgecan gibi ve Emine Bulut gibi olmak istemiyorum. Oğlum ilkokula gidiyor, pedagog yardımı alıyor. Evden çıkarken bana ‘Topuklu giyme, babam görürse kaçamazsın’ diyor. Girdiğim işlerden tehditler yüzünden çıkmak zorunda kalıyorum. Kimse sorumluluk almak istemiyor. Lütfen Sesimi duyun.”

23 SUÇ DUYURUSU

Eskişehir’de uzaklaştırma kararı bulunan eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın, eşinden gördüğü şiddete karşı 23 kez suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Kimseye sesini duyuramayan Arslan bir dilekçesinde, “Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz” demişti.

‘ÖLDÜRÜCEM DİYORUM UZAKLAŞTIRMA VERİYOR’

Cem Kara, Facebook’tan açık açık tehditlerine devam ediyor. Tedbir kararı veren yargıçlara, Erdemir’in avukatına küfür ediyor. Yargı sistemiyle dalga bile geçebiliyor: “Ülkenin adaletine gel, öldürücem diyorum uzaklaştırma veriyor. Adalet devletin temeli ise bu ülkenin temelini s...im” diye yazabiliyor. Erdemir’in mahkemeye dilekçe vermesi üzerine yaptığı bir paylaşım şöyle: “Adalet onu koruyacak sanıyor. Ben öldürücem, kanun ondan sonra işlem yapacak. Bunu unutma k....n doğurduğu, umumi o...” Uzaklaştırma kararı üzerine yazdıklarından bazıları: “Kendi adaletimi uygularım ve sen benimsin öleceksin...”, “Zeliha Erdemir seni öldürücem.” “Küfür ettim diye T tipinde yatırdınız o... Zeliha Erdemir’i öldürünce napacama alıştım....”