Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu akşam saatlerinde İstanbul Sözleşmesi için oturma eylemi düzenleyen kadınların arasına girmeye çalışan magazin ünlüsü Murat Övüç, iki yıl önce kadınlar hakkında söylediği sözler hatırlatılarak eylemden kovuldu. Eylemcilerle tartışan Murat Övüç arabasına binerek uzaklaştı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu akşam saatlerinde Eşitlik İçin Kadın Platformu üyeleri tarafından İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması için oturma eylemi düzenlendi.

Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen eyleme kadınlar ellerinde ‘İstanbul Sözleşmesinden Çıkamazsınız Çıkamayacaksınız Çıkartmayacağız’, ‘Öldüren Sevgi İstemiyoruz İstanbul Sözleşmesini Uygula’, ‘Katledilen Kadınlar İsyanımızdır’, ‘Erkek Vuruyor Devlet Koruyor’ ve ‘Haklarımızdan Hayatlarımızdan Vazgeçmiyoruz’ dövizleri taşıdı. Basın açıklaması yapılmayan eylem sırasında kadınlar sadece alkışlı protestoda bulundu. Belediye Meydanı'ndan geçen ve günübirlik tekne turlarından dönen yerli turistler de kadıların eylemine alkışlarla destek verdi.

MAGAZİN ÜNLÜSÜNE İZİN VERİLMEDİ
Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre sosyal medya fenomeni olarak bilinen magazin ünlüsü Murat Övüç, Belediye Meydanı'ndan geçerken otomobilini durdurup kadınlara desteğe geldi. Övüç'e eylemdeki kadınlar sert tepki gösterdi.

İLGİLİ - Murat Övüç iyice azıttı: Yeşim Salkım'a ağır hakaretler

Turizmci Cihan Aylin Bozkurt, kadınların arasına girerek oturmak isteyen Övüç'e “Buraya gelme önce kadınlar şiddete uğrarken iki yıl önce söylediklerini düşün, buraya aklanmaya gelip kendini aklayamazsın, burada seni aklattırmayız, gidiniz buradan” diyerek tepki gösterdi.

Bozkurt'un sert tepkisine diğer kadınlar da katılınca Övüç eylemdeki kadınların arasından ayrılarak koruması ile otomobiline yürüdü. Övüç yaptığı açıklamada “Eylemi görünce durup yanlarına geldim ama bana haksızca tepki gösterdiler, iki yıl önceki konuşmamı yeni diye anlatıyorlar, işte bu cahil kadınlar yüzünden bir şey yapılamıyor, cahiller” diye açıklama yaptı. Övüç daha sonra koruması ile birlikte otomobiline binerek eylemin yapıldığı yerden ayrıldı.

Oysa Murat Övüç, sık sık kadın düşmanı konuşmalar yaparak sosyal medyada tepki çekmesi ile biliniyor. Murat Övüç daha birkaç hafta önce, katledilen Pınar Gültekin'in arkasından iğrenç sözler sarf etmişti.