Adıyaman’da birkaç günlük bebeği canlı canlı mezara gömen ancak serbest bırakılan anne ve anneanne yeniden hakim karşısında...

Adıyaman’da birkaç günlük bebeği canlı canlı gömen ancak çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılan anne ve anneanne yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkemeye çıkarılan iki kadın bu defa tutuklanarak cezaevine gönderildi.

17 yaşındaki anne Gülçin E. ve anneanne Ülkü E. tarafından Adıyaman Eski Belediye Mezarlığına diri diri gömülen birkaç günlük bebek, bir grup lise öğrencisi tarafından fark edilerek gömüldüğü toprak altından çıkarılarak hastaneye ulaştırılmıştı. Bebek, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Gözaltına alınan anne ve anneanne emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından Adıyaman Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme, iki kadını adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

KRT'nin haberine göre; Mahkemenin verdiği karara itiraz eden cumhuriyet savcılığı, anne ve anneanne için tutuklama talebi istedi. Haklarında yakalama kararı çıkarılan iki kadın, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından yeniden gözaltına alındı.

Adıyaman Adliyesi'ne getirilen anne Gülçin E. ve anneanne Ülkü E., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.