Ceren Damar Şenel cinayeti davasında katil Hasan İsmail Hikmet, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hikmet'in cezasında indirim yapılmadı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in 2 Ocak 2019 tarihinde kopya çekerken yakaladığı öğrencisi tarafından öldürülmesine ilişkin davada, sanık Hasan İsmail Hikmet ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti sanık Hikmet'e, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Sanığa 'ruhsatsız silah bulundurmak ve silahla tehdit' suçundan da 3 yıl hapis cezası verilirken, cezada takdir indirimi uygulanmadı.

KATİL AVUKATININ SKANDAL SÖZLERİ
Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü celsesinde mahkemenin kararını açıklaması beklenirken, sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak’ın savunması tepki toplamıştı. Sanık avukat Vahit Bıçak, Ceren Damar Şenel’in ve sanığın telefonunun incelenmediğini belirtmiş ve “Sanığın telefonun incelenmesine ilişkin rapor bulunmamaktadır. Maktulün cep telefonu hafızası, görüşmeler, fotoğraf arşivine hiçbir şekilde ulaşamamıştır. Sanıkla maktul arasındaki ilişki için bu kayıtlara bakılır. Somut olayımızda iki tarafa da bu yapılmamıştır. Maktulenin telefonu açılırsa ne olacak merak ediyoruz. Devlet sırrı gibi korunuyor” dedi. Bıçak gelen tepkiler üzerine “Karşımızda hukuken katil yoktur sanık vardır” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİLİ - Katil avukatından rezil bahane: Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı

'15 TEMMUZ LEHİNE TWEET ATTI'
Daha önceki duruşmalardaki savunmaları da tepki çeken Bıçak, "Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı" demeyi de ihmal etmedi.