İzmir’de yaşayan 19 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek, 26 Temmuz’da İzmir’de ormanlık alanda yarı baygın şekilde bulundu. Genç kız hastaneye kaldırıldıktan 1 gün sonra da yaşamını yitirdi. 

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre kanında yüksek dozda uyuşturucu çıkan Çiçek’in bulunduğu yerin 10 metre ilerisinde Burak Kaya adlı bir şahıs yakalandı. Kıyafetlerinde kan lekeleri bulunan Kaya’nın cebinde de Çiçek’in cep telefonu çıktı. Genç kızı tanımadığını, yardım etmeye çalışırken yaşanan arbede de Sinem’in üzerindeki kanların üstüne bulaştığını iddia eden Kaya, gasptan tutuklandı. Sinem’in ölümünde çok fazla soru işareti olduğunu söyleyen ve bu cinayetin bir an önce aydınlanmasını isteyen halası Pınar Çiçek şunları anlattı: 

‘EVDEN İŞ GÖRÜŞMESİ DİYE ÇIKTI’
“Yeğenim 26 Temmuz’da bir iş görüşmesi için evden çıkıyor. İş görüşmesine gitmeden önce motorunu satın almak isteyen bir şahısla görüşüyor. Görüştüğü bu kişi yeğenimi, kız arkadaşlarının evine bırakıp ayrılıyor. Kamera görüntüleri bu şahsın anlattıklarıyla uyumlu. Sinem kız arkadaşlarının evine girdikten 5 dakika sonra arkadaşları eve geliyor. Yeğenim yaklaşık yarım saat o evden kaldıktan sonra ise bir araç yeğenimi kapıdan alıyor, sonra da yarı baygın ve istismara uğramış şekilde otoban kenarında bir ormanlık alanda bulunuyor. 

ARKADAŞLARININ İFADESİ ÇELİŞKİLİ
Arkadaşları, Sinem’in eve girdiğinde ellerinin akyalarının titrediğini ve çok sinirli olduğunu söylediler. Oysa, onlar Sinem’den sonra eve geliyor. Oysa ki Sinem’i eve bırakan çocuk, işe alındığı için Sinem’in keyfinin yerinde olduğunu söyledi. Bu kızlar bir de Sinem’in hemen evden ayrıldığını söylediler. Oysa Sinem yarım saatten fazla evde kalmış. Bir de Sinem’in bir motorla gittiğini söylediler, kamera kayıtlarında Sinem evlerinin önünden Doblo marka bir araçla ayrılıyor. 

BENZİN BİDONUYLA YAKALANDI
Yeğenimi ormanlık alanda bulanlar polise haber vermiş. Polis olay yerine geldiğinde yeğenim yarı baygın halde bulmuş. Sinem polislere, ‘Ömer ve Cengiz nerede?’ diye sormuş. Kim bu iki isim bilmiyoruz. Yeğenimin bulunduğu yerin 10 metre ilerisinde de elinde benzin bidonuyla Burak Kaya polise yakalanmış. Kıyafetlerinde kan lekeleri bulunan adamın üzerinde de yeğenimin telefonu çıkmış. Adam Sinem’e yardım etmeye çalıştığını ve Sinem’in de saldırdığını söylemiş. Ancak bu şahsın cebinde yeğenimin telefonu, üzerinde kan, yüzünde darp izleri var. Bir de ambulans 45 dakika sonra gelmiş, erken gelseydi, Sinem hayatta olurdu. Yeğenimde istismar bulgusu var. Kanında da yüksek dozda uyuşturucu çıktı.” 

‘AKLIMIZDA ONLARCA SORU’
Olayın biran önce aydınlatılmasını isteyen Aslıhan Çiçek’in halası Pınar Çiçek “Biz bu olayın bir an önce aydınlanmasını istiyoruz. 

Sinem’in verdiği o iki isim kim? 

Telefonu neden Burak Kaya denilen adamdaydı? 

Kız arkadaşları neden çelişkili ifade verdi? ,

Sinem’i o evden alan doblo araç kimindi? 

Sinem uyuşturucu nereden aldı? 

Bu ve bunun gibi onlarca soru var aklımızda. Telefonu henüz incelenmedi, evden alan doblo araç henüz bulunmadı. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Burak Kaya’nın da, istismar ve cinayetten yargılanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.