Ankara’nın Mamak ilçesi Durali Alıç Mahallesi’nde yaşayan Reyhan Korkmaz, evli olduğu Zeynel Korkmaz tarafından katledildi. Olay ardından gözaltına alınan katil Zeynel Korkmaz’ın daha önce eşine şiddet uygulaması nedeniyle hakkında uzaklaştırma kararı olduğu öğrenildi.

‘ÇOCUKLAR BANA ‘ANNEMİ KURTAR’ DİYE YALVARIYORDU’
Komşulardan Suat Tosun, "Ben eve geldiğimde kadının öldüğünü gördüm. Çocuklar bana 'annemi kurtar' diye yalvarıyordu. Babaları ise olay yerinden kaçmıştı. Bir süre sonra bizim yöneticiyi arayarak beni istedi. Bana da 'çocuklarım önce Allah'a sonra size emanet' dedi. Bizde bugün çocukları yurda teslim ettik. Çocuklar için çok kötü bir durum. Gerçekten çok üzüldük" dedi.

Zeynel Korkmaz’ın başka bir kadınla da dini nikahlı olduğu ve daha önce de eşine şiddet uyguladığı için hakkında uzaklaştırma kararı verildiği belirlendi. Katil Zeynel Korkmaz emniyetteki ilk ifadesinde, suçunu kabul ederek, katillerinin sıklıkla kullandığı savunmayı yaparak, cinnet geçirip cinayeti işlediğini söyledi. Korkmaz, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Anneleri katledilen biri lise, üçü ise ilkokulda eğitim gören çocuklar çeşitli yurtlarda koruma altına alındı.