Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporu, Ankara'da evinde ölü bulunan Aleyna Çakır'da tespit edilen doku ve sperm örneğinin Ümitcan Uygun'un DNA'sı ile uyumlu olduğunu ortaya koydu.

Ankara’da ölü bulunan Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili baş şüpheli olmasına rağmen gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Ümitcan Uygun, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

ÖLÜM SEBEBİ “TEKNİK” DENMİŞTİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin yürütülen soruşturmada daha önce Çakır’a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri ortaya çıkan Çakır’ın erkek arkadaşı Ümitcan Uygun gözaltına alınmıştı. Ümitcan Uygun, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Çakır’ın kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için adli tıp raporu istenmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan rapor savcılığa gönderilmişti.

Raporda Çakır’ın otopsisinde dış muayenesinde vücudunda tespit edilen belirtilerin ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kırık, kafa içi kanama, iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı ifade edilmişti.

DOKU VE SPERM ÖRNEKLERİ UYUYOR 
Olayda yeni gelişme, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporuyla ortaya çıktı. Buna göre Aleyna Çakır’da tespit edilen doku ve sperm örneğinin Ümitcan Uygun’un DNA’sı ile uyumlu olduğunu ortaya koydu.