Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li yıllarda ülke, özellikle de kadınlar için bir açık hava hapishanesine dönüştürüldü ama iktidar hiç oralı değil. Onlar, kadınlar için muhteşem bir mücadele verdiklerini, kadınların kendileri sayesinde yaşabildiğini iddia etmeye devam ediyorlar.

Bu noktada AKP, kadınların her yıl polis şiddetine maruz kaldıkları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bile kullanmaktan çekinmiyor. AKP Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam'ın açıklaması da bunun kanıtı. Çam, 8 Mart mesajında "AK Parti sayesinde dili, dini, ırkı, giyimi kuşamı, yaşı ne olursa olsun kadınların tamamı için önemli demokratik kazanımlar elde edildiğini" iddia etti.

AKP Kadın Kolları'nın 5.5 milyona ulaşan üye sayısıyla dünyanın en büyük kadın örgütlenmesi olarak, "kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kaldırılması ve siyasetten istihdama, eğitimden hukuka hayatın her alanında fırsat eşitliğinin sağlanması için 19 yıldır mücadele ettiğini" ileri süren Çam, "Partimizin haklı mücadelesi sayesinde dili, dini, ırkı, giyimi kuşamı, yaşı ne olursa olsun ülkemiz kadınlarının tamamı için önemli demokratik kazanımlar elde edilmiştir. Demokratik kazanımlarımızı, her yıl olduğu gibi bu yılki 8 Mart'ta da tüm kadınlarla heyecanla paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.