Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy R. Sherman, Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret için geldiği Ankara’da üstünde Türkçe olarak “İstanbul Sözleşmesi bizim!” yazısı bulunan maskeyle poz verdi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’ye “Yılın Cesur Kadını” ödülü verdi. Sherman, Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesinin 'derin hayal kırıklığı' yarattığını da vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy R. Sherman, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal’la görüşmek için Türkiye’ye ziyarette bulundu.

Ankara’da gerçekleşen görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı Twitter’da "Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ile ABD’li muhatabı Wendy Sherman başkanlığında dün yapılan siyasi istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edilmiş, bölgesel konularda görüş alışverişi yapılmış, terörizmle mücadelenin önemi vurgulanmıştır" paylaşımını yaptı.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM' MASKESİ İLE POZ VERDİ
Sherman, Türkiye ziyareti sırasında Türkçe olarak “İstanbul Sözleşmesi bizim!” yazılı bir maske takarak Türkiye’nin İstanbul sözleşmesinden çekilmesinin hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. Sherman, maskeli fotoğrafını “Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden aniden çekilmesi derin hayal kırıklığı yarattı. Cinsiyete dayalı şiddet küresel olarak yükselişteyken, dünya çapında kadın haklarını desteklemek hepimiz için her zamankinden daha önemli” sözleri ile Twitter’da paylaştı.

Sherman, Twitter’da yaptığı başka bir paylaşımla ise Türkiye’deki sivil toplumu desteklemek için Ankara’da sivil toplum kuruluşlarıyla görüştüğünü ifade etti.

Bakan Yardımcısı Sherman, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü’ye de ABD Dışişleri Bakanlığı adına “Yılın Cesur Kadını” ödülünü verdi. TKDF, Twitter’dan yaptığı açıklamada tüm feministlere ve uluslararası kamuoyuna destekleri için teşekkür etti.