10 liranın izini süren anne, çocuğunun istismar edildiğini ortaya çıkardı. Anne, çocuk tacizcisini yakalayıp adalete teslim etti ancak mahkeme o şahsı "yine" serbest bıraktı... 

Maltepe'de Resul S. adlı çocuk tacizcisi, sokakta yanına gittiği 13 yaşındaki G.A.'nın sosyal medya hesabını öğrenerek takibe aldı ve çocuğa 10 lira verdi. Eve giden G.A.'nın cebindeki 10 lirayı fark eden anne, olayı takibe aldı. Anne, Resul S. adlı şahsın sosyal medyadan yazması üzerine oğlu adına konuşarak iletişim kurdu. Anne, Resul S.'nin cinsel içerikli mesaj ve fotoğraflar göndermesi üzerine karakola başvurdu. Buluşma ayarlayarak yakalan istismarcı mahekece serbest bırakıldı. Anne, şimdi korku içinde.

İddiaya göre 40 yaşındaki Resul S., sokakta arkadaşıyla oynayan 13 yaşındaki G.A.'nın yanına yaklaşarak iletişim kurdu. Resul S., çocuğa ev adresini ve sosyal medya hesaplarını sordu, ardından da 10 lira verdi. Ev adresini söylemek istemeyen G.A. şüpheliye sosyal medya hesabını söyledi. Şüpheli Resul S., sosyal medyadan G.A.'yı takibe başladı. Eve giden G.A.'nın cebindeki parayı anne fark etti ve oğluna sorular sormaya başladı. G.A.'nın yaşananları annesine anlatması üzerine anne, oğluna ait sosyal medya hesabından şüpheli ile mesajlaşmaya başladı. Oğlu adına konuşan anne, Resul S.'nin cinsel içerikli mesaj ve fotoğraflar göndermesi üzerine karakola başvurdu. Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazışma ve fotoğrafları gösteren anne, polis ekiplerinin isteği üzerine şüpheli ile buluşma ayarladı. Buluşma gününde polise yakalanacağını anlayan şüpheli Resul S.'nin kaçmaya çalışmasını çocuğun anneannesi engelledi. Yaşanan kısa süreli boğuşmanın ardından şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

MAHKEMEDE SERBEST BIRAKILDI

Daha önce de "Çocuğa taciz" suçundan hapis yattığı ve korona salgını nedeniyle salıverildiği ortaya çıkan şüpheli Resul S.'nin sevk edildiği adliyede mahkemece serbest bırakıldığı ve hakkında dava açıldığı öğrenildi. Öte yandan şüpheli Resul S.'nin, 6 ay süreyle G.A.'nın bulunduğu konuta yaklaşmamasına ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine de karar verildi.   

'DAHA BÜYÜK BİR ZARAR MI GÖRMEMİZ GEREKİYOR'

Yaşadıklarını anlatan anne, mesajları gördükten sonra direkt karakola gittiğini ancak şahsın mahkemece serbest bırakıldığını söyleyerek bu karara tepki gösterdi. Anne, "Hala buralarda. Aynı yerde yaşıyoruz adamla. Korkuyorum çünkü çocuğumu bırakıp işe gidiyorum. Her an karşısına tekrar çıkabilir. Daha farklı sonuçlar olabilir. Çünkü defalarca söyledim, daha büyük bir zarar mı görmemiz gerekiyor. Onu en başta içeri almaları gerekirken son noktaya kadar beklemeleri hiç doğru değil. Bir an önce içeri alınmasını istiyorum" diye konuştu.