Rabia Naz'ın annesi Atika Vatan'ın evine baskın: Sanki ben katilmişim gibi evimde delil aradılar!

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan’ın adalet arayan babası Şaban Vatan, bu sabah saatlerinde gözaltına alındı

Yayınlanma
Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan’ın adalet arayan babası Şaban Vatan, bu sabah saatlerinde gözaltına alındı.






Rabia Naz'ın annesi Atika Vatan, Metin Cihan’a bir video göndererek Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasına ilişkin bildiklerini aktardı. Cihan videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşılan videonun ardından Atika Vatan'ın evine giden polisler evde arama yaptı. Atika Vatan gazeteci Metin Cihan'a mesaj yollayarak yaşananları anlattı.

Atika Vatan evinde arama yapılmasına ilişkin olarak "Size görüntüyü atmamın hemen ardından, bir sürü polis evimi bastı diyorum yani evime gelerek arama yaptılar. Sanki ben kanun kaçağıymışım, sanki ben teröristmişim, sanki ben katilmişim gibi yani evimde delil aradılar. Yani benim kızım için bu kadar arama yapılmadı" dedi.

Vatan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evim darmadağın, kucağımda bebekle kalakaldım böyle. Bana yazıyı okuttular arama emrimiz var dediler. Arama emrini sordum, neden arıyorsunuz diye. Avukat eşliğinde geldiler avukatım da yanlarındaydı. Harddisk, bilgisayar, yazılım bilmem ne bir şeyler dediler ki hiçbir şey bulamadılar. Kızımın yıllar önceki hatta oğlumun da olabilir ben kızımın dedim ama hangisine ait olduğunu bilmiyorum, tabletini aldılar. Belki de fi tarihinden kalmış, çok çok eski, varlığından bile haberdar olmadığım bir telefon buldular onu aldılar. Bütün evimi didik didik aradılar. O sırada yanımda olan işini bırakmış gelmiş olan arkadaşım vardı. Arkadaşımın da benim de telefonumuza el koydular. Kızcağız da işine gidemedi annem gelmişti yani şoktayız."

Atika Vatan'ın gazeteci Metin Cihan'a gönderdiği o mesajlar:



Yorumlar