Kadın cinayetlerine sosyal medyadan tepkiler büyüyor. Dün Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’in uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirmesiyle ve Şule Çet cinayetinin bugün görülen karar davasında sanık avukatının 'sosyal medyada baskı yapıldığını' iddia etmesiyle birlikte sosyal medyada büyük tepki oluştu. 

Daha önce öldürülen kadınlar Emine Bulut, Şule Çet, Güleda Cankel, Ceren Damar da Twitter'da gündem oldu. Kadın cinayetlerinin son bulmasını isteyenler #Kadıncinayetlerineson ve 'Artık Yeter' etiketlerinde tepkilerini dile getirdi. 

Şule Çet cinayetinin davasının bugün görülen duruşmasında, karar verildi. Mahkeme tarafından sanıklar Çağatay Aksu'ya müebbet hapis cezası, Berk Akand’a, 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Sanık avukatının mahkemede kullandığı "Sosyal medya yüzünden bu dava buraya geldi. Berk’in olaydan haberi yok. Berk’in suçlu olması kamuoyu baskısından dolayı. Kamuoyu baskının etkisi altında kalmadan karar vermenizi istiyorum" ifadeleri de tepkilere neden oldu.

Dün Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi ve balerin olan Ceren Özdemir'in öldürülmesinin ardından gazeteciler, spor klüpleri ve sanatçılar da kadın cinayetlerinin son bulmasını isteyerek, tepkilerini dile getirdi.

Sosyal medyadaki o tepkilerden bazıları: