TOPLUMSAL HABER MERKEZİ

Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesinde yaşayan 7 yaşındaki Umut Bilgi, 25 Kasım 2019'da okul çıkışında, okul yakınında bir marketten aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu 9 gün yaşam mücadelesi vermiş ve  7 yaşındaki Umut Bilgi, 5 Aralık 2019 tarihinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Ankara Keçiören'de de kantinden aldığı şırınga şeklindeki sıvı çikolatayı yerken, nefes alamayıp, fenalaşan 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal ise dün toprağa verilmişti.

Yaşanan iki olayın ardından şırıngalı çikolata imalatı ve satışı yapan Bonart firması sitesini kapattı.  toplumsal.com.tr

Firmanın TSE’den Helal sertifikası ve birçok kalite belgesi olduğu ortaya çıktı. 

Gıda Dedektifi ve Denetle Proje Yöneticisi olan Musa Özsoy yaptığı paylaşımda konuya ilişkin olarak ''Firmanın TSE’den Helal sertifikası var. Birçok kalite belgesi var. Bu belge ve sertifikaların mesnetinin ne denli boş olduğunu görüyoruz. Tayaş firması ürettiği bu şırınga oyuncakları fuarlarda tanıtıyor. Mert Yağız ve Umut Bilgi’nin ölümü sonrasında da siteyi kapatıp kaçıyor'' ifadelerini kullandı.

Şırıngalı çikolata imalatı ve satışı yapan Bonart firması, Diyarbakır'da yaşayan 7 yaşındaki Umut Bilgi ve Ankara'da yaşayan 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal'ın şırınga kapağının nefes borularına kaçarak ölmelerinin ardından web sayfasını kapattı. 

Bu durumun ardına denetle.com.tr sosyal medyadan ''Apar topar gözden kaybolup kaçan bu firma demek ki bir şeylerden çekiniyor. Yalnız şunu bilmiyorlar; İnternetin bir hafızası var. Ürünler Tayaş Gıda firmasına ait Bonart markalı fakat herkes rahat olsun; Helal sertifikalıymış. Neden apar topar sitenizi kapattınız? @TAYASGIDA'' paylaşımında bulundu.

İşte o paylaşım: