Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde cinsel saldırıya uğrayan 23 yaşındaki kadın, açtığı davanın duruşmasına giderken başka bir saldırıya uğradı. Mart ayında iki erkek hakkında cinsel saldırı şikayetinde bulunan kadın, duruşmaya giderken yakıldı.

Olayla ilgili olarak ikisi cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanmakta olan beş kişi gözaltına alındı. Yerel medya saldırganların kadının yolunu tren istasyonuna yürüdüğü sırada kestiklerini, yakındaki arsaya sürükleyerek orada ateşe verdiklerini yazdı.

Son olay, daha geçen hafta tüyler ürpertici yeni bir cinsel saldırı ve cinayet haberiyle sarsılan Hindistan’da yeni bir öfke dalgası yarattı. 27 Kasım günü ülkenin güneyindeki Haydarabad kentinde yaşayan 27 yaşındaki bir veteriner kadın cinsel saldırıya uğramış ve yakılarak öldürülmüştü. Kadının yanmış bedeni geçen hafta bulunduğunda ülkenin dört bir yanında protesto gösterileri yapılmıştı.

Kadına yönelik cinsel şiddet 2012 yılında başkent Delhi’de genç bir kadının birden fazla kişinin cinsel saldırısına uğramasından bu yana gündemin ilk sıralarında. Fakat bu tür suçlarda bir azalma olduğu söylenemez. Hükümetin verdiği rakamlara göre 2017 yılında polise 33 bin 658 cinsel saldırı vakası bildirildi. Bu, günde ortalama 92 kadının cinsel saldırıya uğradığı anlamına geliyor.