Toplumsal Haber Merkezi

Yurttaşlar, 30 Mart 2019'da işine gitmek için çıktığı evinin önünde vurularak öldürülen Fatma Şengül için adalet istiyor. 8 Aralık pazar günü Fatma Şengül'ün sesi olmak için Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelinecek. Buluşma saat 18:00'de...

Fatma Şengül, İstanbul’un Maltepe ilçesi Gülensu Mahallesi'nde 30 Mart sabahı işe gitmek için çıktığı evinin önünde, işyerinde tartışma yaşadığı Zeynel Akbaş tarafından vurularak öldürülmüştü.

Komşuları ve ailesi Fatma Şengül’ün uğradığı baskıyı işyeri yönetimine de anlattığını ve tartıştıkları Zeynel Akbaş hakkında şikayetçi olduğunu ancak şikayetlerin dikkate alınmadığını söylemişlerdi. Cinayetin olduğu 30 Mart gününü emekçi kadının komşuları şöyle anlatmışlardı:

Fatma evden çıkınca adam silahı kafasına doğrulttu. Fatma ‘Şaka mı yapıyorsun, dur yapma’ dedi. Ama o sırada dört el ateş etti, önce kafasına sonra da kalbinin yakınlarına. Millet tepki göstermeye başlayınca ‘o hak etti’ deyip koşmaya başladı. Biz de ona doğru koşmaya başladık, biz yanına yaklaşınca korktu. Önce kaçmaya çalıştı, kaçamayacağını anlayınca da birkaç sokak ileride kendisini vurdu. Ama kendisini öldürmeye çalışmadığı belliydi, koltuk altından vurdu kendini.

'AŞK CİNAYETİ' DİYEN AHLAKSIZ BASIN
Akbaş’ın ilk ifadesinde “Fatma benim işimi küçük görüyordu, tartışıyorduk. Ben de sinirlendim. Akşam tasarladım sabah da öldürdüm. Pişmanım” demişti.

Bir emekçi kadının sokak ortasında kurşunlanmasını önemsemeyen yandaş basın, cinayetin ardından olayı manipüle etmeye çalışmıştı. Fatma Şengül cinayetine ilişkin ATV’de “aşk cinayeti” başlıklı haberler yayınlanmıştı.

'TANSİYON' SAVUNMASI YAPMIŞTI
28 Ekim'de görülen davanın ilk duruşmasında ise, esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, katilin "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istemişti. Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ertelemişti. 

Fatma Şengül ile birbirlerine yakın oturduklarını, olay sabahı kahvaltılık almak için markete gittiğinde onunla karşılaştığını söyleyen Akbaş, "Yüksek tansiyondan dolayı kendimi kaybettim. Yüksek tansiyonum olmasaydı bilincim yerinde olurdu. Böyle birisi değilim. Hakir görmesi beni tetikledi. Olaydan dolayı üzgünüm. Üzgün ve pişman olduğum için kendime ateş ettim. Aynı iş yerinde ben barmen o da çay ocağında çalışıyordu" diye kendini savunmaya kalkmıştı. Oysa Akbaş, Fatma Şengül'ü öldürmek için tabancasının yanında 11 de mermi götürmüştü.