Trafikte yeni düzen devreye alındı

İstanbul’da UKOME kararıyla bazı ana arterlerde şerit düzeni ve yön değişiklikleri uygulanmaya başlandı. Uygulamanın amacı trafik akışını rahatlatmak olsa da ilk günlerde tablo beklendiği gibi olmadı.

Sabah saatlerinde yoğunluk arttı

Özellikle işe gidiş saatlerinde Avrupa Yakası’nda ciddi bir yoğunluk oluştu. Sürücülerin navigasyon uygulamalarıyla alternatif güzergâhlara yönelmesi, bu kez ara sokaklarda da sıkışıklık yarattı.

Toplu taşıma talebi yükseldi

Artan trafik nedeniyle birçok vatandaş özel araç yerine metro ve metrobüs hatlarına yöneldi. Bu durum bazı istasyonlarda normalin üzerinde yolcu yoğunluğu oluşturdu.

Tunceli’de Gülistan Doku için adalet çağrısı
Tunceli’de Gülistan Doku için adalet çağrısı
İçeriği Görüntüle

Şehir içi akış yeniden şekilleniyor

Uzmanlara göre bu tür düzenlemeler kısa vadede karmaşa yaratabiliyor ancak uzun vadede trafik dağılımını değiştirme potansiyeline sahip. İstanbul gibi yoğun şehirlerde adaptasyon süreci kaçınılmaz görülüyor.