Devletleri, hükümet denilen siyasi organizasyonlar yönetir. Türkiye Cumhuriyeti’ni (TC) değişik partilerden birçok hükümet yönetmiştir.

Ama bu hükümetler içinde AKP hükümetleri gibi, yönettiği devletin kurucu değerleri ile savaşan başka bir hükümet görülmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ni tarihleri boyunca “Kâfir devlet / Malı ganimet” diye kötüleyen çağdışı örgütlenmeler sonunda AKP’de birleşip iktidara gelmişlerdir de ondan…

Hatırlayın, bir zamanlar devlet kuruluşlarının tabelalarında yer alan TC ibarelerini sildiler.

Ve bu devletin temelinde yer alan laiklik, çağdaşlık sosyal hukuk devleti gibi kavramlara hep saldırdılar.

Bu değerlere düşman olan tarikatları, tarikat görüntülü dernek ve vakıfları bol paralarla beslediler. Devletin her kademesine yerleştirilen bu cumhuriyet düşmanları eğitimsiz kitleler içinde dinsel değerleri kullanarak devlet karşıtı propaganda yaptılar, yapmaya devam ediyorlar.

HAİNLER BAŞTACI
İşte bu örgütlenme, bugün TC ile savaşı illere yaydı, ilçelere kadar indirdi.

Bunun en açık örneğini vatan haini, İngiliz ajanı İskilipli Atıf denilen adamın her yıl AKP’liler tarafından törenle anılmasında görüyoruz. Öyle ki bu haininin adını 2012 yılında İskilip’te açılan devlet hastanesine bile verdiler.

İşin ilginçliğine bakın ki AKP’nin Diyanet’i 1925’te idam edilen diğer hain Şeyh Sait’in adını da Şırnak’ta açılan yeni bir camiye verdi. Bu uygulamalar, cumhuriyet rejimi ile savaş projesinin sokağa yansımış halidir.

İNGİLİZ AJANI
AKP’lilerin “şehit, vatansever” gibi göstermeye çalıştıkları İskilipli Atıf, İstanbul’un 1918 sonlarında düşman devletler tarafından işgal edilmesinden sonra işgalci devletlerin yanında yer almış bir vatan hainidir. Bu adam ve benzer hainlerin kurduğu “Teali-i İslam Cemiyeti” (İslamı Yükseltme Derneği) Türk milletinin başlattığı Kurtuluş Savaşı’na karşı çıktı. Atıf ve benzeri hocalar, vatanı işgal eden Yunan ordusuna ve İngiliz işgaline diren Kuva-yı Milliyecileri hain, dinsiz, yağmacı, devlet düşmanı gibi göstererek halkı bunlara karşı ayaklandırmaya çabaladılar. 11 Nisan 1920’de yayımladıkları bildiride, halkı, Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatan Mustafa Kemal’i öldürmeye bile çağırdılar. İngilizler tarafından beslendiler ve işgal kuvvetlerinin ajanları gibi çalıştılar.

İskilipli haini, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra da bozgunculuğunu sürdürdü. Bu zihniyetin ve İngilizlerin desteklediği Şeyh Sait Şubat 1925’te büyük bir isyan başlattı. Yeni devlet TC, bu ayaklanmayı bin bir zorlukla bastırdı.

Sonra, kıyafet yasasına karşı çıkıyormuş görüntüsüyle aynı vatan haini gericiler, 1925 Aralık ayında Erzurum’da, Rize’de ve Erdoğan’ın memleketi Potamya’da, Giresun’da, Maraş’ta devlete karşı ayaklandılar.

TC, Şeyh Sait ayaklanmasını yargılamak için Ankara İstiklal Mahkemesi’ni kurmuştu. Bu mahkeme, Erzurum-Rize-Giresun hattında çıkan ayaklanmaları da yargıladı. Devlete karşı silahlı kalkışmada İskilipli Atıf’ın açık etkisi tespit edildiği için kendisi ve eski Babaeski Müftüsü Ali Rıza idam edildiler.

İstiklal Mahkemesi’nde, isyanla ilgili olarak yargılanan öbür hocaların bazılarına hapis cezaları verilmiş birçoğu da beraat etmiştir.

İskilipli Atıf’ın, şapka aleyhine kitap yazdığı için idam edildiği iddiası tamamen yalandır. O, bu kitap yüzünden daha önce yargılanmış ama beraat etmiştir. İdam edilmesinin sebebi silahlı ayaklanmanın kışkırtıcısı olmasıdır.

BUNLAR TC MEMURU OLABİLİR Mİ?
İşte böyle bir devlet düşmanını, bu AKP hükümetleri her sene törenle anıyorsa ve hatta o haini şehit ilan ediyorlar devlet rayından çıkartılmış demektir…

Rezalete bakar mısınız?

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi bu hainin bu yılki anmasında baş aktör olmuş. Ve sosyal medya hesabından anmaya ait fotoğrafları, “İskilipli Mehmet Atıf Hoca şehadetinin 95. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı” diye paylaşmış…

Şimdi soruyorum bu valiye:

Ey Vali! İskilipli Atıf şehit ise, İstiklal Harbi’nde bu hain gibilerin katkılarıyla şehit edilen onca isimsiz Türk askeri ne olur? Sakarya boylarında, Afyon dağlarında yatan Mehmetçikler hain mi oluyor ey vali?

Peki Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, bu haini kahraman-şehit ilan eden organizasyonda sizin işiniz neydi? Hangi akademik veriler sizi TC düşmanını anmaya itekledi?

Çorum’un AKP’li milletvekili Erol Kavuncu, kendisinden tam da beklediğimiz gibi bu hain adama arka çıkarak “Vatanı, milleti, inancı uğruna canını feda eden Atıf Hoca’yı zulmen idam eden zihniyet” diyerek TC’ye saldırmış. Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti ile savaşı, bu savaş için “dindar ve kindar nesil imal etmek” projesinin organizatörü AKP’nin siyasal figürleri… Ama devletin memurları bu ihanete nasıl ortak olurlar?

YENİ ANAYASA BUNUN İÇİN
AKP Lideri Erdoğan, yeni anayasa yapmak için boşuna ortaya çıkmadı. Onun yeni anayasa dediği şey, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerini ortadan kaldıracak bir karşı devrim belgesi olacak.

AKP’liler tarafından neredeyse, haşa, bir Allah gibi anlatılan Tayyip Erdoğan’a Osmanlı padişahlarına bile verilmemiş haklar verilecek. Devletin denetim mekanizmaları ve hukukun üstünlüğü ortadan kaldırılacak. Türkiye bir Müslüman ülkedir denilerek, AKP’li olmayanların inanç ve düşünce özgürlüğü müthiş bir baskı altına alınacak. Bu ülkeyi gerici tarikatlarla TC düşmanı politikacılar ortak yönetecekler.

Mustafa Kemal Atatürk gömülecek, hain Vahdettin’ler ortalığa salınacak.

Ve Türkiye, yeni bir Afganistan olacak…

Aklı başında hiç kimse bu “Yeni anayasa” yalanına inanmaz, inanmamalıdır.

Türkiye’yi sevenlerin en büyük ortak projesi, ülkemizi İskilipli Atıf zihniyetinden kurtarmak olmalıdır.