Kendisini bir zamanlar en büyük CHP’li gösteren Muharrem İnce, şimdi CHP’yi bölmek için harekete geçti.

Ve böylece de AKP Lideri Erdoğan ile bağlantılı olduğunu da gösterdi.

Hatırlayın: Kasım ayında gazeteci Rahmi Turan, Sözcü’deki köşesinde, Muharrem İnce’nin Tayyip Erdoğan ile gizli bir görüşme yaptığı iddiasını dile getirmişti.

Buna çok kızan Bay İnce, “Şerefsizler!” diye haykırmış; “İspatlasınlar, kendimi Taksim’de yakarım!” demişti.

Bence, bir bidon alıp Taksim’e çıksın Sayın İnce…

Sözünü tutup kendisini yakmak için…

Belli ki görüşmüş…

Görüşme illa da yüz yüze olmaz…

Temsilcileriniz görüşür, anlaşır; siz onaylarsanız tam görüşmüş sayılırsınız.

Bay İnce de böyle bir görüşme gerçekleştirmiş.

Çünkü, Erdoğan’ın en önemli siyasi projesinde koçbaşı olmaya soyundu.

Peki Erdoğan’ın en önemli projesi neydi?

Bunu kendisi geçen 8 Ekim’de açıkça dile getirmişti: “Adı Millet İttifakı ama milletten nasibini almamış ittifakın zayıflaması, parçalanması çok çok önemli!

Millet İttifakı’nın başını çeken ve bunu oluşturan da CHP…

İşte bu CHP’yi zayıflatmak, bir yerlerinden çatlatmak AKP Lideri Erdoğan için çok çok önemli.

Bu amaçla Muharrem İnce’ye çengel atmışlar.

CHP tabanı ve halk, onun bu bölücü hareketine yüz vermeyecektir ama AKP ve MHP bu işi halkın diğer kesimlerini etkilemek için propaganda malzemesi olarak kullanacaktır. Amaç, Muharrem’in oy alması değil, (Belki eşi hanımefendi bile ona oy vermeyecektir ama…) amaç, onun CHP aleyhine kullanılmasıdır.

İYİ PARTİ ANAHTAR ROLÜNDE
Yukarıda vurguladığımız gibi AKP Lideri Erdoğan’ı en çok korkutan proje Millet İttifakı’dır. Bu siyasal oluşum, Erdoğan’ın saltanatına son verecek tek seçenektir. Bu amaçla AKP yönetimi, propaganda elemanları, bütün iktidar medyası, CHP’yi PKK ile ilişkili göstermeye çabalayarak İYİ Parti’yi bu ittifaktan koparmaya çalıştı. Ama İYİ Parti yönetimi bu kara propagandaya kanmadı ve yerinde sıkıca durdu.

Yetmedi, düne kadar Meral Akşener ve arkadaşlarına demediğini bırakmayan Erdoğan’ın sağ koltuk değneği Devlet Bahçeli, onları MHP’ye geri dönmeye çağırdı.

Gelişmeler gösteriyor ki Türkiye siyasetinde İYİ Parti en belirleyici güç olacaktır.

CHP’de, Muharrem İnce’nin yakındığı konulardan dolayı gidecek yer arayacak çok az sayıdaki seçmen için de İYİ Parti güvenilir bir yuvadır.

***

Muharrem İnce’ye gelecek olursak: Bizlerin de CHP’nin bazı politikalarına eleştirilerimiz var. Lakin Türkiye Erdoğan tarafından Atatürk düşmanlarının egemen olduğu bir dinci devlete çevrilirken CHP ile uğraşmak, bu yıkım ekibine hizmet etmektir.

Bay İnce, Saray’ın tepesinden düşmekte olan Erdoğan’a paraşütlük yapmaya çalışıyor. Bu tavrı onu belki mal-mülk sahibi yapar ama siyaset tarihinde adı bir kara leke olarak anılır. “Erdoğan’ın jokeri!” denilerek…