Biraz Necmettin Erbakan’ı hatırlatıyordu.

Renkli kişiliği, İslamiyet’e bugünün dincilerinden farklı bakışı, Atatürk’e yaklaşımı ve 68 kuşağının liderlerinden Deniz Gezmiş ve diğer gençleri övgüyle yorumlayışı pek öyle o kesimde bulunanların ağzından duyulacak türden değildi.

Dün hayatını kaybetti.

Koronavirüs siyasetçi falan tanımadı, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ı aldı götürdü ancak, söyledikleri zındıklara ders olarak daha uzun süre yankılanacak.

Anlatacak kadar yakın tanımıyorum ama, kendisini tanıtacak görselleri sosyal medyada yer alıyor. Hadi inananın dibi bu değişik Müslümanı tanıyalım.

Bir buluşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile sohbetinden

Atatürk Müslümandır, dindardır. Annesi molla Zübeyde hanımdır, babası Ali Rıza Efendi Hacı Bektaşi tarikatındandır. Yani bu insanlar sıradan insanlar değil. Mustafa Kemal, anne olarak baba olarak Peygamber soyundan yani Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin soyundan hiç birimizin soyu bu kadar güzel necip değil. Bu insan bize öyle bir cumhuriyeti getirdi kodu ki, içki masasında cumhuriyeti kurmuş.

-Evet

Ben araştırdım bütün bunları gördüm ki, Mustafa Kemal cumhuriyet hareketine başlamadan Hacıbektaş’da Cemalettin Çelebi Efendi’yle postnişin olan…

-Evet

…onunla beraber üç gün dergahta kalıyorlar…

-Öyle mi?

…tabii, cumhuriyeti kurma kararı orda veriliyor. Mustafa Kemal dindar bir adam. Mustafa Kemal aynı zamanda muhterem Genel Başkanım, bir Bektaşi dedesidir.

-Evet

…Kim ne derse desin, bende kaynakları var.

-Evet

Yani bir Bektaşi dedesidir Mustafa Kemal. Peygamber sülalesi, İmam Ali’nin soyundan ya…

-Evet evet

…Adam onun için delikanlı çıktı.

Bir toplantıdan

72 milleti bir araya getirip kardeş yapan bir Mustafa Kemal dinsiz, bu milleti paramparça etmek isteyenler Müslüman;

Hayır!..

68 kuşağının gençlerine dair

Amerika’nın 6. Filosu İstanbul’a geliyor Tophane’de demirliyor. Solcu arkadaşlar, yani o zaman onlara “komünist” derlerdi; yürüyüşe başladılar, ben de Nişantaşı’nda sağcı arkadaşlarla beraberim. Bu gençler yılmadan telin ede ede Tophane’ye yürüyorlar. 6. Filoda olan askerleri karaya çıkartmayacaklar. Şahit olduğum olayı anlatıyorum. Deniz Gezmiş; Allah rahmetini bol eylesin, zannediyoruz ki mahkeme olduğu dönemde işte birkaç tane insan vurdular, illegal örgüt geliştirdiler diye düşünüyordum veya bize böyle telkin ediliyordu. Baktık ki en sonunda, hiç kimsenin vücuduna dahi dokunmamış. Ben hayret ettim “nasıl olur, bir insan düşüncesinden dolayı idam edilebilir?” Çok üzüldüm. Bunu anlatmam asla mümkün değil. Müslüman kabul ettiğimiz arkadaşlar da Sarayburnu’na geliyor, Tophane’deki 6. Filoya karşı namaz kılıyorlar. Yani kıbleyi değiştiriyorlar. Bu adamlar Müslüman, Deniz Gezmiş kafir; öyle mi?

Alkışlayan dinleyenlerin sesi: Hayır!

Reddediyorum ben. Böyle bir şey olamaz. Deniz Gezmiş Filistin’e gitti biliyor muydunuz? Kiminle savaştı biliyor musunuz? İsrail’le savaştı. Allah’ın ve Resulunun safında oldu.

Lan sen bi defa oldun mu? Hep dini istismar ettin kullandın. Filistin’i de öyle.

Unutmayın; Mahir Çayan olsun, Deniz Gezmiş olsun, Yusuf Aslan olsun; bunlar dört dörtlük Müslümandı. Zaten darul bekaya rihlet etmişler, ya bu kadar gaddarlık olabilir mi? Bir de kalkıyorsun “onun adını söyleme bunun adını söyleme” ne yaptı ki söylemeyelim?

Bir başka toplantı

Amerika’yı telin için oraya gidiyor sol… Bunların içinde olan delikanlılardan bir tanesi Deniz gezmiş. Allah rahmetini bol eylesin. Amerika’ya karşı çıktığı için, idam sehpasında sallandırıldı. Sarayburnu’nun oraya sağcılar geldi, toplandılar, 6. Filoya dönüp tekbir alıp namaz kıldılar. Bu hareketi yapan sağcılar Müslüman, onlar kovmak için giden solcular kafir. Ben reddediyorum bunu kabul etmiyorum.

Dinleyenler alkışlıyor.

Yani biz Amerikan köpeği miyiz sevgili arkadaşlar? Bunu ben reddediyorum.

Yukarıda dedik ya; inananın dibi değişik Müslüman…

Herkes hayatını kaybedenin arkasından Fatiha okur, ben Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ın uğurlanışına Araf Suresi 179. ayetinin yakışacağını düşünüyorum:

Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

Bence Haydar Baş değişik bir Müslüman;

İnananın dibi!..