Belli ki AKP Lideri Erdoğan en çok ondan korkuyor.

Mahkemeleri devreye sokuyor; ceza verdiriyor.

AKP sözcüleri ona hakaretler yağdırıyor.

İçişleri Bakanı çok Soylu, onu hedef alıp saldırıyor.

Teröristleri işe almakla suçlayan iftiralar atıyor.

Durmadan müfettiş ordusu yollayıp belediyeyi kuşattırıyor, çalışmasını engelliyor.

AKP ve MHP Belediye Meclis Grubu, onun önünü kesmek için her türlü engeli çıkartıyor. Halkın işine yarayacak projeleri durduruyor.

Zaten daha seçim sürecinde onun için “Seçilse bile ceza alır, görev yapamaz!” demişti.

Ekrem İmamoğlu belli ki Erdoğan’ın kâbusu olmuş. Özel olarak oluşturulan mahkemelerde, ona ceza kestirip siyasetin dışına itmeye uğraşıyor.

ONLARIN NE İŞİ VARDI YANINDA?
Ekrem Bey bugün belediye başkanlığı konumunu çok çok aşmış bir lider konumunda. Karadeniz Bölgesi’ndeki bayram gezisi bunu bir kez daha gösterdi.

Ama bu gezide önemli bir hata yaptı.

Gezi’yi izlemesi için Nagehan Alçı gibi toplumun yüzde 90’ının nefret ettiği birisini de uçağına aldı. Halbuki bu sözde gazeteci, yıllarca Erdoğan’ın propagandacısı olarak çalıştı. Bu şahıs, Sayın İmamoğlu’na oy vermiş kitlelere daha öncesinde hakaretler yağdıran, toplumun saygın isimlerine iftiralar atan birisiydi.

Şaşırıyorum… Sayın İmamoğlu’nun çevresindekiler, bu halkın Nagehan Alçı gibi Ertuğrul Özkök gibi tiplerden nefret ettiğini bilmiyorlar mı?

İki gün boyunca bana gelen iletilerde müthiş bir hayal kırıklığının yaşandığını gördüm.

Arkadaşlarım, sanki bu yanardöner gazetecileri ben seçmişim gibi, benden hesap soruyorlardı. “İşte yere göğe sığdıramadığın İmamoğlu buymuş!” diyenler bile oldu. “Bir oyum var, onundu; ama Sayın İmamoğlu bu tiplerle yola devam ederse oy vermeyeceğim!” diyenler çoğunluktaydı.

Bu sert tepkileri görünce bunu yazmak gereğini duydum.

Ekrem Bey zeki birisi… Toplumun nefret ettiği tiplerle birlikte görünmek istemez ama onu kim kandırdı?

Bence, bu konuyu mutlaka düşünmeli, basın çevresini yeniden düzenlemeli…

Sayın İmamoğlu, yüksek kredisini, toplumun nefret ettiği tipler için harcamamalı…

Ekrem Bey böyle tiplerle yürürse, çok oy kaybeder. Parti içindeki konumu da zayıflar; ona çelme takmak isteyenlerin de elini kuvvetlendirir.

DİLİPAK OLSA SAYGI DUYARDIM
Bu eleştirimi sakın kimse tek yanlılık isteği olarak okumasın. Bu geziye siyasal dinci ekolden gelen Akif Beki’nin katılmış olmasını olumlu buluyorum. Onu geçmişte eleştirdik ama asla nefret etmedik; halk de nefret etmiyor.

Bu gezide kışkırtıcı dinci Yeni Akit Gazetesi’nden Abdurrahman Dilipak çağrılmış olsaydı olumlu bulurdum ve desteklerdim. Dilipak’ı da görüşlerini de sevmem ama kendince bir duruşu vardır.

Bir gazetecinin sağ kanattan olması ve hatta aşırı siyasal dinci olması hazmedilir bir durumdur. Ama Ertuğrul Özkök gibi omurgasız birisinin ne işi var Ekrem Bey’in yanında? Hele hele FETÖ’nün tamtamcılarından, FETÖ bankasından kredi alarak villa sahibi olan, yıllarca Atatürkçülere, Kemalistlere, yurtseverlere ağzından tükürükler saçarak saldıran o kadını kim oturttu Ekrem Bey’in masasına? Bu tiplerin İmamoğlu imajına sıkılmış kurşun olacağını bilemeyenlerin ne işi var onun çevresinde?

***

Sayın İmamoğlu

İyi bilirsiniz ki imaj çok önemlidir. Bu sevimli, dürüst, güvenilir, halkçı, Atatürkçü imajınızı lekeleyecek tiplerden uzak durmanızı hararetle öneriyorum.

Halkın sevdiği insanlarla yürürseniz ileride “her şey çok daha güzel olacak”.