İşte nefis bir hamsi buğulama tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram taze hamsi
  • 1 büyük soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 2 domates (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı, doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Yarım demet taze soğan (isteğe bağlı, doğranmış)
  • Yarım demet taze maydanoz (isteğe bağlı, doğranmış)

Yapılışı:

  1. Taze hamsileri temizleyin, iç organlarını çıkarın ve iyice yıkayın. Ardından süzülmesi için bir kenara bırakın.

  2. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

  3. Rendelenmiş domatesleri, sarımsakları (isteğe bağlı) ve baharatları ekleyin. Malzemeler iyice karışana kadar kısık ateşte pişirin.

  4. Temizlenmiş hamsileri bu karışımın üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin. Üzerine limon suyu sıkın.

  5. Tencerenin kapağını kapatın ve hamsiler suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte pişirin. Bu süre içinde karıştırmamaya özen gösterin.

  6. Pişen hamsi buğulama servise hazır. İsteğe bağlı olarak üzerine taze soğan ve maydanoz doğrayarak süsleyebilirsiniz.