Şırnak'ın İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi’ndeki evlerinin bulunduğu sokakta 3 Eylül akşamı bisiklet sürerken çarptığı 7 yaşındaki Miraç Miroğlu’nun ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polisin ifadesi günler sonra alabildi.

İdil Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmanın “Ölümlü trafik kazası” gerekçesiyle başlatıldığı öğrenildi.

MA'da yer alan habere göre; Yaşanan ölüme rağmen gözaltına alınmadığı öğrenilen polis memurunun ifadesi olaydan ancak 3 gün sonra, bugün alındı. Mevcutlu olarak adliyeye getirilen polis memuru, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.  

Sürücü polisin ifadesinde, zırhlı araçla hızlı gitmediğini savunup, “Bilerek yapmadım, böyle sonuçlanmasını istemezdim” dediği öğrenildi.  

Soruşturma dosyanın bir örneği kusur oranının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Savcı, çocuklarını yitiren Miraç ailesinin ifadesine ise henüz başvurmadı. Ailenin önümüzdeki günlerde ifadesinin alınması bekleniyor.