Balıkeskir Burhaniye’de 17-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Zeytinli Rock Festivali’nin İlim Yayma Cemiyeti’nin festivali hedef alan bildirisi üzerine yasaklandığı konuşulurken, festivale izin vermeyen Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’in geçen yıl İlim Yayma Cemiyeti’nin şube ve kitap kafe açılışına katıldığı ve görev yaptığı yerlerde cemiyetin yöneticilerini makamında ağırladığı ortaya çıktı.

AKP Burhaniye Sosyal Politikalar Başkanı ve Burhaniye İlim Yayma Cemiyeti Halkla İlişkiler Başkanı Raif Çokçetin’in 19 Ekim 2021 tarihli paylaşımında, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’e teşekkür ettiği görülüyor. Raif Çokçetin, söz konusu paylaşımda şu ifadeleri kullanıyor:

Burhaniye ilim yayma cemiyeti Şubesi olarak GSB Kitap Kahve Açılışını gerçekleştirdik. Açılış töreninde bizleri yalnız bırakmayan Kaymakamımız İlyas Memiş Beye, İyc Genel Merkez Yöneticilerimiz Mücahid Günaydın ve Şükrü Yurdakök Beylere, İlçe Protokolüne teşekkür ederiz.

ŞUBE BAŞKANINI MAKAMINDA AĞIRLADI
Memiş'in ayrıca, 2020 yılında göreve başladıktan kısa süre sonra, İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye Şubesi Başkanı Sadrettin Küçükkaya ile beraberindeki heyeti makamında ağırladığı da arşivlerde yer aldı. Ziyaretle ilgili Burhaniye Kaymakamlığı’nın Facebook hesabında şu sözler yer aldı:

İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye Şubesi Başkanı Sadrettin Küçükkaya ve Cemiyet üyeleri ilçemizde göreve başlayan Kaymakam İlyas Memiş’i makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olması temennisinde bulundular. Kaymakam İlyas Memiş ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek İlim Yayma Cemiyeti Burhaniye Şubesi Başkanı Sadrettin Küçükkaya ve Cemiyet üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Burhaniye dışında da cemiyetle ilişkisi bulunan İlyas Memiş, Geyve Kaymakamı olarak görev yaptığı 2018 yılında, İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Necip Fazıl Kısakürek Öğrenci Yurdu Müdürü İbrahim Yıldırım ve beraberindeki heyeti de makamında konuk etmiş.

İLİM YAYMA CEMİYETİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ
İktidara yakınlığıyla bilinen İlim Yayma Cemiyeti, Zeytinli Rock Festivali’ni hedef gösteren bir bildiri yayınlamıştı. Türkçe'den birhaber olan bildiride içki kullanımına dil uzatılırken, festival “taciz”, “tecavüz” ve “fuhuş” gibi suçlarla özdeşleştirilmek istenmişti. Bildiride, “Milli ve Manevi değerlerimizi hiçe sayan ‘Zeytinli Rock Festivali’nin iptal edilmesini bütün yetkililerden istemekteyiz” ifadeleri yer almıştı.

İlim Yayma Cemiyeti’nin bu bildiriyi paylaşmasından 3 gün sonra, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Zeytinli Rock Festivali’ni yasaklayan karara imza atmıştı.