Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çevre, Maden, ve Elektrik Mühendisleri Odası Adana şubelerinin genel kurullarına katıldı. Karalar, burada bir konuşma yaparak ”Bilimsel çalışmaya önem veriyoruz ve onun için odalara yakın duruyoruz ve durmaya da devam edeceğiz” dedi.

'BU KADAR ÇOK PARAYI NE YAPACAKLARINI DA BİLMİYORUM'
Dünyanın ve Türkiye’nin ciddi sorunlarıyla ilgili, mensubu olduğu TMMOB’a bağlı odaların ciddi çalışmalar yaptığı görmekten mutluluk duyduğunu belirten Karalar şunları söyledi: 

“Odalarımızın düzenlediği çalıştaylara katılıyorum. Dünyamızdaki ve ülkemizdeki sorunlarla ilgili bunları yapmak gerekiyor. Biz bir takım kesimleri zorlamazsak, dünya çok farklı yerlere gider. Olumsuz sonuçlarına rağmen bu rant hırsı, çok fazla para kazanma hırsı büyük tehdit. Bu kadar çok parayı ne yapacaklarını da bilmiyorum. Bir insanın 40 milyar doları, 100 milyar doları ne yapacağını da bilmiyorum. Dünyayı katletmek, geleceğimizi katletmek pahasına, söz konusu boyutta para kazanma hırsına sahip insanların sayısı artıyor.

'BİLİMSEL ÇALIŞMAYA ÖNEM VERİYORUZ'
Odaların ne kadar önemli olduklarını, odalarla birlikte çalışırken ne denli başarılı işler yapabileceğimizi yaklaşık 6 yıldır kanıtlamaya çalışıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nde de mümkün olduğunca odalardaki deneyimli kardeşlerimizle birlikte çalışma yolunu seçtik. Çünkü biz bilime inanıyoruz. Çünkü biz, ‘Benim fikirlerim ilimle bilimle ters düşerse, bilimi seçin’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretileriyle yetişen insanlarız. Bilime önem veriyoruz, bilimsel çalışmaya önem veriyoruz ve onun için odalara yakın duruyoruz ve durmaya da devam edeceğiz."