Toplumsal Haber Merkezi

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de emekçiler, onlarca yıllık mücadelenin ürünü olan kazanılmış haklarını bir bir kaybediyorlar. Özellikle Türkiye'de birinci yılını doldurmak üzere olan Covid-19 salgını, bu hakların tırpanlanması konusunda iktidara yıllardır arayıp da bulamadığı fırsatı tanıdı. Salgın sürecini de bahane eden iktidar, bir yıldır hayat pahalılığının nasıl katlandığını görmezmiş gibi asgari ücrete hiç zam yapmamamın peşinde.

Buna karşı özellikle CHP'li belediyeler, asgari ücret zammıyla ilgili çıkışlar yapıyor. Sonuncusu ise Adana Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun" notunu da düşerek belediye işçilerinin maaşlarını en az 3 bin 100 lira yapacaklarını duyurdu.

CHP'li Karalar, Twitter hesabında paylaştığı mesajında "Açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun, belediyemizde çalışan bir işçinin alacağı maaş 3100 TL' den az olmayacak. Emekçi kardeşlerimize şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.