İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İYİ Parti İstanbul yönetiminin Kanal İstanbul'un ÇED raporuna itiraz edeceği ve basın açıklaması yapacağı Cuma günü için "yeni hizmet binasına taşınma" işlemi nedeniyle itiraz dilekçelerinin alınmayacağını duyurdu.

İYİ Parti İstanbul İl yönetimi, Kanal İstanbul'un ÇED raporuna itiraz etmek için toplanacak dilekçeleri 27 Aralık Cuma günü İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Beşiktaş'taki bürosuna teslim ederek akabinde bir basın açıklaması gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri, İstanbul İl Başkanı, 39 ilçe başkanları, GİK üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirilecek itiraz başvurusu öncesi, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Açıklamada 'yeni hizmet binasına taşınma' nedeniyle 27 Aralık Cuma günü  Gelen - Giden Evrak Birimleri'nin kapalı olacağı ve itiraz başvurularının kabul edilmeyeceği duyuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan duyuruda "27.12.2019 cuma günü yeni hizmet binasına taşınma işlemlerinden dolayı müdürlüğümüzün Gelen - Giden Evrak Birimleri kapalı olacaktır. Bilgilerinize sunarız" denildi.

İYİ PARTİ ÇED RAPORUNA İTİRAZ EDECEKTİ
İYİ Parti'den yapılan açıklamada "Kanal İstanbul Projesi kapsamında yayımlanan ÇED Raporu’na ve projenin kendisine yönelik Partimizin tavrını açıklamak, kamuoyu oluşturmak ve tepki göstermek amacıyla 39 ilçemizde toplanmaya başlanan dilekçeleri, 27 Aralık 2019 Cuma günü saat 14:30’da Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim ettikten sonra basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Programa İl Başkanımız, İstanbul Milletvekillerimiz, 39 ilçemizin başkanı, GİK üyelerimiz ve Parti teşkilatımız katılacaktır" denilmişti