Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz kasım ayına ilişkin araştırma sonuçlarını YouTube hesabından paylaştı.

Kemal Özkiraz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı anketlerde yurttaşlara 'Berat Albayrak'ın istifasını nasıl değerlendirdikleri soruldu.

"Berat Albayrak'ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ankete katılan yurttaşların yüzde 9,8'i "Başarılı bir bakandı istifasına üzüldüm" derken, geriye kalan yüzde 90,2'si "Başarısız bir bakandı, istifasına sevindim" dedi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, istifasını Instagram hesabından açıklamış ve kamuoyunda bu konu büyük yankı uyandırmıştı.

Ankette yurttaşlara "Berat Albayrak'ın istifasını hangi kaynaklardan öğrendiniz?" sorusu da soruldu. Katılım gerçekleştirenlerin yüzde 72,1'i ''Sosyal medya, internet, youtube vs.'' yanıtını verdi.

Açıklanan anket sonuçlarında diğer dikkat çekici nokta ise halkın ''ekonomik kriz'' cevabı oldu. 

"Türkiye'nin bir ekonomik kriz içinde olduğunu düşüyor musunuz?" sorusuna iktidar partisi AKP seçmeninin yüzde 24,9'u ''evet, ekonomik kriz var'' yanıtını verdi. Yüzde 36,8'i az sayıda olsa da var, yüzde 38,3'ü hayır, hiç yok" yanıtını verdi.

Saray ortağı MHP seçmeninin de ise ekonomik kriz olduğunu görüşünde bulunanların oranı ise yüzde 57,2 olarak belirtildi.