Ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşa 'yoklukta sabretmeyi' öğütleyen hükümet, Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklara sadece binek otomobil olarak 100'den fazla araç almayı planlıyor.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre bütçe cetvelinde öne çıkan kimi maddeler şu şekilde;

* Cumhurbaşkanlığı, gelecek yıl 30 otomobil daha alacak. Ayrıca 5 minibüs, 5 pick-up, 5 panel, 2 de otobüs alınacak. TBMM de, 8 binek otomobil ve 2 otobüs alacak. Otomobillerde araç başına bedel en fazla 215 bin lira olacak.

* Milli Savunma Bakanlığı 5 binek, İçişleri kaymakamlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 30 binek, Dışişleri dış temsilcilik hizmetlerinde kullanılmak üzere 4’ü arazi binek 7, Kültür ve Turizm 3 binek (finansmanı hibe), Çevre ve Şehircilik 1 binek otomobil (finansmanı hibe) alacak. Ticaret Bakanlığı da 30 binek otomobil alabilecek. 

* Gelecek yıl vergilerden yüzde 16.4 artışla 1 trilyon 58 milyar lira gelir bekleniyor. Örneğin tütün mamüllerinden yüzde 6.6 artışla 65.5 milyar lira, şans oyunlarından yüzde 28.6 artışla 4.1 milyar lira gelir bekleniyor. Uygulamaya yeni giren Değerli Konut Vergisi’nden 350 milyon lira gelir hedefleniyor. 

* Para cezalarından beklenen gelir yüzde 10.6 artışla 19.2 milyar lira. Bu kapsamda trafik cezalarından beklenen gelir ise 6 milyar lirayı aşıyor.