CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanlığı için alınan ikinci makam aracının fiyatını açıkladı. 4 milyon 602 bin TL’lik yeni araç için bir asgari ücretlinin 135 yıl çalışması gerekiyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda geçtiğimiz günlerde ifşa ettiği Cumhurbaşkanlığı için alınan makam araçlarından ikincisinin de fiyatını açıkladı.

ASGARİ ÜCRETLİNİN 135 YIL ÇALIŞMASI GEREKİYOR  
Cumhurbaşkanlığı makam aracının faturasını paylaşan Yavuzyılmaz, “Asgari ücretli bir vatandaşın bu aracı satın alması için 135 yıl çalışması gerekiyor” dedi. Yavuzyılmaz’ın paylaşımı şöyle:

Bu da Cumhurbaşkanlığı için temin edilen ikinci Mercedes’in bilgileri
İrsaliye no: 2021656463
Marka: Mercedes S600-Guard
Bedeli: 474.950
Avro TL karşılığı: 4.602.265 TL
Asgari ücretli bir vatandaşın bu aracı satın alması için 135 yıl çalışması gerekiyor.
Fatura, İrsaliye

Yavuzyılmaz, geçtiğimiz günlerde de fiyatı 474 bin 950 Euro olan ilk makam aracına ait fatura ve irsaliyeleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

Yavuzyılmaz’ın paylaştığı Mercedes faturasına yorum yapan sosyal medya kullanıcıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla depolarda kalmış soğan ve patateslerin halka dağıtılacak olmasına atıfla “Vatandaşa soğan patates, kendilerine Mercedes” yorumunda bulundu.