Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, sosyal medyadaki bir haberin altına “İslamla ilgileri yok bu aç köpeklerin” yazdığını iddia ettiği kullanıcıya dava açtı. Müvekkili Fatmanur Altun hakkındaki karar için avukatı Sezgin Tunç, beraat kararı veren hakim hakkında, “İdari, hukuki ve cezai tüm yolları sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Mahkeme hakimi, “İfade sahibi sanığın dosyaya yansıyan kimliğinin kamu davasının konusunu oluşturan iddia çerçevesinde herhangi bir özellik barındırmadığını” belirterek, Fatmanur Altun’un dava açtığı yurttaşın beraatine karar verdi.

Dava hakiminin, Fatmanur Altun’a hakaret ettiği iddia edilen sanığın beraatine karar vermesi üzerine önce Altun’un avukatı Sezgin Tunç’tan tepki geldi. Tunç, yurttaşın beraatine karar veren hakim için harekete geçeceklerini söyleyerek, “İdari, hukuki ve cezai tüm yolları sonuna kadar kullanacağız” ifadelerini kullandı. Sosyal medyadan açıklama yapan Tunç, Bir karanlık zihniyettin kötücül bir fiiliyle karşı karşıyayız yine. Bu karar hakkında elbette tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Kararı veren hakim hakkında da idari, hukuki ve cezai tüm yolları sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Fatmanur Altun da karara ilişkin yaptığı açıklamada, “‘İslamla ilgileri yok bu aç köpeklerin’ ifadesi hakaret değilmiş. Ayrıca bu ifadenin ‘olgusal temeli’ varmış. Yani, ‘deney/gözlemle doğrulanabilecek kadar doğru’ bir ifade imiş. ‘Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya.’ Söyleyecek başkaca da söz bulamıyorum. Çok ama çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.