Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ablası Işık Soner’in oğlu olan, Perinçek’in yöneticisi olduğu İşçi Partisi, Vatan Partisi gibi partilerde Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Yunus Soner, Twitter hesabında ABD Türkiye Büyükelçiliği’nin Karadeniz’le ilgili bir iletisini alıntılayarak “Montrö'yü savunan amirallere gözaltı uygulaması bir Amerikan operasyonudur. Ama ne Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ne de Türk Milleti'ni Karadeniz'de savaşa sokamayacaksınız!”paylaşımında bulundu.

Öte yandan Vatan Partisi Doğu Perinçek ise dün akşam katıldığı TV programında emekli amirallerin bildirisi için “Amerikan kaynaklı” iddiasında bulundu. Konuyla ilgili Perinçek, “Bu bildirinin Atlantik kaynaklı olduğu akıyor üzerinden, her tarafından akıyor. Mehmetçik bugün PKK'yla savaşıyor. Bildiride terörle mücadele ile ilgili bir cümle yok. Dolaylı olarak o bildiri PKK'yla da aynı cephede” ifadelerini kullandı.

Vatan Partili Yunus Soner, amirallere yönelik gözaltı işlemini “Amerikan operasyonu” diye yorumlarken, dayısı Doğu Perinçek ise bildiri için “Amerikan kaynaklı” dedi.