Yozgat’ta uzman çavuş Hacı Y., kısa süre önce nikahlandığı ve 6 gün sonra düğün yapmaya hazırlandığı öğretmen Aysel Y.’yi tabancayla ateş ederek öldürüp, aynı silahla intihara kalkıştı.

Aysel Y.’nin, 7 ay önce sosyal medyadan öldürülen kadınların isimlerinin bulunduğu dijital anıtı ‘Ben de bir gün burada adımın yazmasından korkuyorum’ mesajıyla paylaştığı ortaya çıktı.

Bingöl’de görev yapan Yozgatlı uzman çavuş Hacı Y., 24 Temmuz’da düğün yapmaya hazırlandığı ve yakın zamanda nikahlandığı öğretmen eşi Aysel Y. ile dün gece buluştu.

Dha’da yer alan habere göre, kent merkezindeki alışveriş merkezi önündeki otomobil içinde Hacı Y. tabancasını çıkarıp Aysel Y.’ye ateş etti.

Hacı Y., daha sonra aynı silahı başına dayayarak ateşledi.

Silah sesini duyanların haber vermesiyle gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Aysel Y.’nin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Aysel Y.’nin cansız bedeni, olay yerinde polisin yaptığı incelemenin ardından otopsi için Yozgat Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Ağır yaralanan Hacı Y. ise Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Aysel Y.’nin, 3 Ocak’ta sosyal medya hesabından, öldürülen kadınların isimlerinin yer aldığı dijital anıtı paylaştığı ortaya çıktı.

Aysel Y.’nin, ‘şiddetten ölen kadınlar için dijital anıt’ ile paylaştığı mesajında ''Bir gün burada adının yazmasından korkan bir genç kız vardı ve ben de bir gün burada adımın yazmasından korkuyorum'' mesajını paylaştığı görüldü.