Nevşehir'de bir önceki dönemin AKP'li belediye başkanının yolsuzluklarını araştırdığı için görevinden istifa etmesi yönünde baskı yapıldığı iddialarıyla gündeme gelen AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından görevden alındığı iddia edildi. Bugün saat 16:00'da bir açıklama yapan Rasim Arı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti.

Yeniçağ'a konuşan İyi Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, Arı'nın önceki dönemin belediye başkanı ile ilgili yapılan yolsuzluk araştırmasına katkı sağladığı için, görevlendirilen yeni müfettişler tarafından görevden alındığını belirtti.

Diğer yandan, Habertürk'ten Emrah Doğru'ya konuşan Nevşehir Belediye Başkanı, "Son 2 yıla yakındır Nevşehir’de çok büyük çalışmalar yürüttüm ama maalesef çok yıprandım. Hem fiziki olarak hem ruhen çok yıprandım" dedi.

'SİYASETE DEVAM EDECEĞİM'
Siyasete devam edeceğini söyleyen Arı, "Daha sağlıklı bir şekilde yol almak adına bugün gün içerisinde hem partimden hem de belediye başkanlığından istifa edeceğim. Aileme vakit ayıracağım ama tekrardan güzelce dinlendikten sonra siyasete devem edeceğim" diye konuştu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Arı "Kardeşlerim dostlarım hemşehrilerim, Saat 16'da gerekli açıklamayı yapacağım. Gönlünüz rahat cumanız mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Nevşehir Belediye Başkanı AKP'li Rasim Arı'nın içinde bulunduğu makam aracına, 10 Aralık'ta akşam saatlerinde Aksaray merkez ilçeye bağlı Gençosman köyü yakınlarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce av tüfeği ile ateş edilmişti. Silahtan çıkan saçmalar, Arı'nın aracına isabet etmiş, Arı saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

CANLI YAYINDA İSTİFA ETTİ
AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı bugün Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek partisinden ve belediye başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.