Toplumsal Haber Merkezi

Partisinin 1'inci Olağan Genel Kurultayı'nda tek aday olarak kendiyle yarışan ve yeniden genel başkanlığa seçilen Türkiye Değişim Partisi (TDP) lideri Mustafa Sarıgül, ilginç bir iddia ortaya attı.

TDP 1’inci Olağan Genel Kurultayı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kurultayda konuşan Mustafa Sarıgül gündem değerlendirmesinin yanında bir de 14 belediye başkanının partilerine geçmek istediğini ileri sürdü. "Bulunduğu partide davasını satmak istiyor, davasına ihanet ediyor; biz bu tip hiçbir arkadaşı partimize asla almayız. Çünkü deriz ki o partiye ihanet ettiğine göre bu partiye de ihanet eder. Biz çok hassas olacağız" ifadelerini kullanan Sarıgül, "Bilmenizi istiyorum" diyerek iddiasını şöyle duyurdu:

14 tane belediye başkanımız bize gelmek istiyor. Çeşitli siyasi partilerden var. Onlarla konuşuyoruz ve diyoruz ki ‘doğru değil, acele etmeyin.’

Hiçbir milletvekili transferi yapmayacağız. Milletvekili transferini etik bulmayız, doğru bulmayız. Çünkü o milletvekilleri gelirse benim buradaki arkadaşlarımın haklarını yer.